Sådan øger du din åbningsrate (+8 tips til dine emnefelter)
Hvis du arbejder med nyhedsbreve og allerede har styr på det grundlæggende indenfor e-mail markedsføring, ved du måske allerede, hvor vigtig din åbningsrate er for, at dine budskaber trænger igennem til modtagerne. Hvis ikke dine modtagere åbner dine e-mails, så læser de heller ikke dit nyhedsbrev og ender aldrig med at konvertere på din hjemmeside eller shop.
Derfor er åbningsraten vel nok den første performancerate, du skal kigge på, hvis ikke dine nyhedsbreve giver det ønskede afkast.
Åbningsraten er påvirket af flere faktorer, som vi vil gennemgå i dette blogindlæg. Her vil vi ligeledes komme med konkrete tips til, hvordan du kan arbejde med at hæve din åbningsrate, hvis ikke den allerede sidder i skabet.
Emnefeltet
Når vi snakker om åbningsraten på nyhedsbreve, kan vi ikke komme udenom emnefeltet. Emnefeltet er nok den vigtigste, enkelte faktor, der kan stå mellem dig og en god åbningsrate på dine nyhedsbreve.
Derfor er emnefeltet noget, som du altid skal arbejde med, og som gerne må få mindst ligeså meget opmærksomhed som det øvrige indhold i dit nyhedsbrev.
Når du skal skrive emnefelter, findes der ikke nogen endegyldig formel til, hvad der virker. Det handler mere om at lære din modtagerliste at kende og blive god til at vurdere, hvad der virker for netop dit publikum.
En god måde at arbejde mere målrettet med emnefeltet, er dog ved at teste forskellige typer af emnefelter, som har virket for andre. Her kommer et par eksempler på forskellige metoder, som har en påvist effekt:
Knaphed
De fleste af os kender godt til frygten for at gå glip af gode ting, som også populært kaldes FOMO (Fear Of Missing Out). Derfor virker det ofte godt at lave en form for knaphed på det, du tilbyder i dit nyhedsbrev. F.eks. en tidsbegrænsning eller et begrænset antal, som naturligvis også skal fremgå af dit emnefelt.
Eksempel: “Sidste udkald – tilmeldingen slutter i aften kl. 12”
Social proofing
Vi mennesker er fra naturens side flokdyr, som har det bedst med at følge i andres fodspor. Dette gør sig selvfølgelig også gældende for nyhedsbreve og emnefelter. Derfor kan du med fordel bruge social proofing til at forstærke tilliden hos dine modtagere. Det kan f.eks. være ved at fremhæve en succesfuld case, gode anmeldelser eller data, som understøtter dit budskab ud fra popularitet hos andre mennesker.
Eksempel: “Dette simple trick forvandlede [Indsæt Navn]’s liv” eller “Gør som over 1.500 andre glade kunder”
Personliggørelse
Desto vigtigere du kan få den enkelte modtager til at føle sig, desto større succes vil du formentlig få med dit nyhedsbrev. Et godt generelt tip er derfor at holde en god, personlig tone og henvende dig til modtageren i ”du”-form i emnefeltet. Som en ekstra feature kan du i Mailchimp også bruge personality tokens, hvor du inkorporerer modtagerens fornavn i emnefeltet. Dette bør dog kun benyttes ved vigtige kampagner, da det ellers hurtigt kan miste sin effekt.
Eksempel: “[Indsæt Navn], vi har en særlig gave til dig”
Nysgerrighed
Modtagere drages ligeledes ofte til at åbne, hvis du formår at vække deres nysgerrighed. Dette kan være ved at “clickbaite” dem med f.eks. et åbent spørgsmål eller et kryptisk emnefelt. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du holder emnefelt og indholdet i nyhedsbrevet forholdsvis relevante i forhold til hinanden, så du ikke mister modtageren umiddelbart efter, at de har åbnet.
Eksempel: “Kan du svare ja til dette?” eller “Dette må du aldrig gøre”
Stilisering
Stilisering af dine emnefelter kan også være med til at pirre modtageren til at åbne din mail. Her kan du f.eks. bruge -, (), [], + eller # til at krydre dit budskab i emnefeltet. En anden metode kan også være ved at bruge store begyndelsesbogstaver, som også har en tendens til at tiltrække flere åbninger.
Eksempel: “2 stærke nyheder [+1 helt særligt tilbud til dig]” eller “3 Gode Råd Som Virker Hver Gang”
Emojis
Et meget omdiskuteret område indenfor e-mail marketing og emnefelter er brugen af emojis. Meget kan siges om emojis, men de er er en uomtvistelig del af den digitale kultur og kan også være med til at få dine emnefelter til at stå ud fra andre, som er overvejende tekst og ord. I bund og grund så handler det mest om, hvorvidt du synes, at emojis passer ind med din virksomheds identitet.
Eksempel: “Lækre nyheder til din sommergarderobe ”
Værd at overveje: Længden på dine emnefelter
En stor andel af dine modtagere tjekker i dag deres mails på smartphone. Her har mange e-mail klienter ofte kortere visninger af emnefeltet, hvilket betyder, at du som udgangspunkt bør holde dit emnefelt på max. 40-50 tegn, hvis ikke det skal afkortes.
Ligeledes er der også undersøgelser, der peger på, at kortere emnefelter generelt er mere effektive i forhold til åbningsrate, da mange modtagere mister interessen, desto mere de skal læse.
Splittesting
Hvad der virker bedst for andre, er måske ikke svaret for din unikke gruppe af modtagere. Derfor bør du teste forskellige emnefelter mod hinanden og på den måde gøre dig dine egne erfaringer, som du kan skrive ud fra fremadrettet.
Til dette formål har de fleste e-mail platforme en funktion til at splitteste forskellige emnefelter. Denne funktion kan desuden også bruges til at teste f.eks. afsender og udsendelsestidspunkt, som også har indflydelse på din åbningsrate.
Preview-tekst
Preview-teksten er det tekstuddrag, som ofte figurerer under eller ved siden af dit emnefelt i din modtageres indbakker. Her har du mulighed for at uddybe dit emnefelt og skrive en fængende tekst, som også kan være med til at lokke dine modtagere ind på dit nyhedsbrev.
Udfylder du ikke preview-teksten, vil der hos mange mailudbydere blive vist et uddrag af den øverste tekst i nyhedsbrevet, hvilket ikke altid er helt hensigtsmæssigt.
Afsender
Hvorvidt man ønsker at stå som personlig afsender på sine nyhedsbreve, er op til dig og din virksomhed. Men der kan være en fidus i at overveje, hvordan man præsenterer sig selv i sine modtageres indbakker. Det bør i hvert fald være tydeligt, hvem at din virksomhed er afsenderen, og her kan det i nogle tilfælde også være en fordel i forhold til åbningsraten at koble et personnavn på som afsender.
Tænk ligeledes over, hvilken mailadresse du bruger til at sende nyhedsbreve med. Her fremstår en adresse som f.eks. [email protected]æne.dk ikke ligefrem indbydende overfor modtagerne. Dit nyhedsbrev skal gerne være en måde at skabe dialog med dine kunder på, så du bør selvfølgelig indbyde til, at kommunikationen også kan gå den anden vej.
Leveringsrate
Her bliver det hele pludselig en smule mere teknisk. I forhold til få flest mulige modtagere til at modtage dine mails, er der nemlig også en række faktorer, som spiller ind i forhold til, om dit nyhedsbrev i det hele taget når frem til indbakken.
Dine nyhedsbreves leveringsdygtighed påvirkes bl.a. af din afsender-IP’s omdømme, og om du kan identificeres som en troværdighed afsender. Samtidig betyder dine sendemønstre og din adfærd som afsender også noget i forhold til om dine modtageres mailudbydere (G-mail, Apple Mail, Outlook, osv.) tillader dine nyhedsbreve at nå indbakken.
Her er flere ting, du kan tage højde for, for at øge leveringsraten på dine nyhedsbreve.
Identificering
For at identificere dit domæne som afsender på dine nyhedsbreve, skal der ændres i dit domænes DNS. Dette gør, at dit domæne kommer til at stå som afsender i dine modtageres indbakker, hvor det ofte som standard er din e-mail platform, der fremstår som afsenderen – på vegne af dig.
Dette er heldigvis en forholdsvis simpel opgave, som kan løses gennem Mailchimps indstillinger og med lidt hjælp fra en udvikler.
Det er dog en god optimering at gøre, da det får dine nyhedsbreve til at fremstå mere troværdige både overfor dine modtagere, men også for deres mailudbydere. Dette gavner både åbnings- og leveringsrate.
Du finder de oplysninger, din udvikler skal bruge under: Profile ➜ Settings ➜ Domains
SPAM
Dine modtageres SPAM-filtre kan også være en forhindring i forhold til at holde en god leveringsrate. Den bedste måde at undgå filtrene, er ved at tage et par simple forholdsregler:
- Undgå STORE BOGSTAVER og !!! i dine emnefelter
- Vær opmærksom på typiske ”spam-ord” som f.eks. ”gratis”, ”kontanter”, ”vind” eller ”penge” i dine emnefelter, der hos nogle mailudbydere opfattes som et tegn på spamadfærd.
- Undgå en overvægt af billeder og links i dine nyhedsbreve – sørg for, at de suppleres med gode afsnit af almindelig tekst, da dette af nogle mailudbydere opfattes som en mere acceptabel form for e-mail kommunikation.
Listehygiejne
Desto færre inaktive brugere du har på din liste, desto højere åbningsrate vil du naturligt se. Det er logisk.
Men at have en ”ren” modtagerliste påvirker ligeledes din leveringsrate positivt, da mange mailudbydere i deres spam-beskyttelse aktivt vurderer, hvor relevante dine nyhedsbreve ser ud til at være for dine modtagerne.
En platform som Mailchimp har automatiske foranstaltninger til at fjerne inaktive e-mailadresser (såkaldte “bounces”), men du kan ligeledes gøre dit til at holde din listes hygiejne i top.
F.eks. kan du bruge Mailchimps Contact Rating-segmentering til at identificere de modtagere, som er mindst aktive i dine nyhedsbreve også enten forsøge at genaktivere dem gennem en målrette kampagne eller slette dem helt fra din liste.
Bonustip: Segmentér din modtagerliste
Vi har kort været inde på e-mailsegmentering i et tidligere blogindlæg. Dette har også en positiv indvirkning på din åbningsrate, desto mere tilpasset du formår at lave dine nyhedsbreve i forhold til den enkelte modtagers præferencer. Dette er en helt gren i sig selv indenfor e-mail marketing, hvor du inddeler din modtagerliste og sender til mindre målgrupper.
Skal vi hjælpe dig med din åbningsrate? Kontakt os på tlf. 70 666 500 eller [email protected] og få vores specialister til at tage et kig på din e-mail markedsføring.
FAQ for dette blogindlæg
Hvorfor skal jeg læse dette blogindlæg?
Hvem er dette blogindlæg relevant for?
Hvor langt er dette blogindlæg?
Hvad er de mest centrale emner i dette blogindlæg?
Har du spørgsmål til digital marketing?
Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.
