Conversio

Internationalisering med Shopify Markets: Det skal du være opmærksom på

11 Juni, 2025

  • Shopify

Skrevet af: Astrid Bruun-Villadsen

Din Shopify-webshop vokser og din forretning er succesfuld. Nu overvejer du at internationalisere og nå ud til nye kundesegmenter. Straks kommer du til at tænke på at dit tyske ikke er særlig godt og du kender ikke Sveriges momsregler. 

Det er en naturlig udvikling for mange webshopejere at drømme om at udvide til andre lande, men det er også en stor mundfuld. Hvordan skalerer man sin forretning uden at miste overblikket eller brænde nallerne på komplekse regler, logistik og betalingsløsninger?

Heldigvis har Shopify gjort det lettere end nogensinde at internationalisere med Shopify Markets. Det er en funktion, der er bygget til at hjælpe dig med at internationalisere din webshop uden at skulle starte helt forfra – og uden at det bliver uoverskueligt.

I dette blogindlæg gennemgår jeg, hvordan Shopify Markets kan gøre din vej til international succes mere strømlinet. Vi skal kigge på funktionerne, de vigtigste overvejelser og hvordan Conversio kan hjælpe dig hele vejen fra rådgivning til livesætning af internationale webshops.

Hvad er Shopify Markets?

Shopify Markets gør det muligt at administrere salg til internationale markeder direkte fra din eksisterende Shopify shop. I stedet for at oprette separate konti til hvert nyt marked, kan du centralt administrere sprog, valuta, betalingsmetoder og meget mere fra én samlet backend.

Med Shopify Markets kan du blandt andet:

  • Tilpasse din webshop til lokale sprog og valutaer
  • Tilpasse webshoppen til lokale moms- og skatteregler
  • Opsætte differentierede priser afhængigt af det enkelte markeds købekraft

Med Shopify Markets samler du al administration ét sted, så din webshop kan skaleres uden unødvendig kompleksitet.

 

Hvorfor er Shopify Markets relevant for din webshop?

Når du planlægger at drive webshop internationalt, er det vigtigt at forstå, hvad det indebærer i praksis. For det første handler det om langt mere end blot at oversætte et par produkttekster – hvilket kan være overvældende i sig selv. 

Du skal kort sagt være ekspert i alle markeder. Internationale kunder forventer en købsoplevelse, der føles lokal: den rigtige valuta, de betalingsmetoder de er vant til, moms og fragtpriser, der matcher deres marked, og ikke mindst kundeservice på et sprog, de forstår. Det er rimelige krav, men en utrolig stor arbejdsopgave for dig som webshopejer.

Shopify Markets er designet til at optimere processen, både ift. tid og forventninger til din tekniske kunnen som webshop-ejer. 

Så hvis du drømmer om at udvide forretningen ud over landets grænser, men er blevet skræmt væk af praktik og sprogbarrierer, så er Shopify Markets helt klart værd at undersøge nærmere.

 

Hvad skal du være opmærksom på, når du internationaliserer din webshop med Shopify Markets?

Herunder har jeg samlet nogle af de vigtigste forhold, du skal have styr på – og hvor Conversio som Shopify-specialister kan hjælpe dig med rådgivning og opsætning:

Lokale momsregler
Hvert land har sine egne moms- og skatteregler, som du er forpligtet til at overholde for at kunne drive en lovlig webshop. Det kan være alt fra at registrere sig som momspligtig til at håndtere forskellige satser for forskellige varer. Vi rådgiver gerne omkring processen og hjælper med korrekt opsætning i din Shopify shop.

Fragtaftaler
Selvom Shopify Markets gør det nemt at internationalisere din webshop, skal du stadig kunne levere dine produkter til kunderne. Derfor er det vigtigt at have styr på dine fragtaftaler og logistik. Hvilke leveringsmetoder forventer kunderne i det enkelte land? Hvad koster det? Og hvordan sikrer du hurtig levering uden uforudsete ekstraomkostninger? Her rådgiver vi om alt fra fragtpriser til integration med transportører.

Betalingsløsninger
Mennesker er vanedyr. Vi vil gerne betale med de løsninger, vi kender og stoler på. Shopify Payments understøtter mange lokale betalingsmetoder, men det kan være en jungle at navigere i. Hvilken er mest populær i det pågældende marked? Hvilken er mest rentabel? 

Conversio hjælper dig med at vælge og implementere de rigtige betalingsløsninger, så dine kunder får en tryg og gnidningsfri betalingsoplevelse.

Oversættelse af webshoppen
Det er afgørende for kunderejsen at internationale kunder føler sig mødt på din webshop. Men det er de færreste webshopejere der mestrer f.eks. både fransk, tysk, engelsk og hollandsk. Det gør jeg i hvert fald ikke. Og det koster knaster at ansætte folk til at oversætte hele din webshop, inkl. samtlige produkttekster. 

Shopify Markets bruger kunstig intelligens til at oversætte din danske webshop. Conversio kan hjælpe dig med at opsætte en automatisk oversættelse til samtlige markeder med Shopifys integrerede Translate & Adapt-app.

Kundesupport på lokale sprog
Hvordan håndterer du kundeservice, når dine kunder taler et andet sprog end dansk? Med AI-baserede løsninger kan du automatisere dele af din kundesupport – f.eks. via chatbots eller automatiske svar – så du stadig kan levere en god købsoplevelse, uden at skulle opbygge et helt supportteam fra bunden. Conversio rådgiver dig om den bedste løsning for din webshop.

Differentieret prissætning
Ingen markeder er ens, og ikke alle markeder har samme købekraft. Shopify Markets gør det muligt at tilpasse priserne efter det enkelte marked, så du både kan tage højde for konkurrencesituationen og samtidig beskytte din bundlinje. Conversio kan hjælpe dig med at lave konkurrentanalyser på nye markeder og opsætte de rigtige prisstrategier.

 

Sådan kommer du godt i gang med Shopify Markets

Forhåbentlig har du nu fået et bedre overblik over hvilke arbejdsopgaver du kan forvente, når din webshop skal internationaliseres med Shopify Markets. Men hvordan griber man det bedst an? Det kræver nemlig både korrekt teknisk opsætning og strategiske overvejelser. Her er mine anbefalinger til, hvordan du bedst kommer i gang med at internationalisere din webshop med Shopify Markets:

Step 1: Lav en markedsanalyse

Start med at undersøge potentielle markeder og tag udgangspunkt i disse spørgsmål:

  • Undersøg søgeforespørgsler. Er der søgninger efter dine produkter? Hvilket punkt i kunderejsen skal du fokusere på? Et kunderejsemap kan klarlægge hvornår på kunderejsen dine produkter skal pushes frem, evt. med paid search. Undersøg hvilke søgeord dine konkurrenter dominerer, og hvilke er de vigtigste søgeord at konkurrere på. 
  • Hvad anbefaler leverandører? Nogle leverandører kan pege på markeder, hvor de ser efterspørgsel, eller som de selv har interesse i at indtage.

 

Step 1.1: Lav en konkurrentanalyse

  • Få et overblik over dine konkurrenter. Hvem er dine 3-5 største konkurrenter? Hvem er de mindre, mere specialiserede konkurrenter? Måske der allerede er andre danske eller udenlandske webshops der er trådt ind på markedet, hvordan klarer de sig? Tjek dem ud på Trustpilot, her kan du finde kritikpunkter som du kan konkurrere på. Læg også mærke til hvad dine konkurrenter får ros for, her skal du være lige så skarp som dine konkurrenter  
  • Kan du konkurrere på pris? Det skal selvfølgelig være rentabelt for dig at træde ind på et nyt marked. Hvordan er dine konkurrenters priser? Måske bruger de faste lave priser eller hyppige rabatter og tilbudskampagner. 
  • Annoncering. Bruger dine konkurrenter Google Ads? Hvilke budskaber dominerer de? Kører de annoncering på Meta, TikTok, Snapchat og Pinterest?
  • Sociale medier. Er de aktive på Facebook, Instagram, Snapchat og TikTok? Hvad er deres tone of voice? Bruger de lokale influencers? Hvor loyale er deres følgere? 
  • Email marketing. Tilmeld dig dine konkurrenters nyhedsbreve, hvordan er deres velkomstflow? Hvilken slags content sender de ud og hvor ofte?
  • Kvalitet af webshop. Hvordan fungerer dine konkurrenters webshops, er de hurtige nok? Er de mobilvenlige? Er det nemt at finde produkter og gennemføre et køb?  
  • Kundeservice. Hvilke kanaler tilbyder dine konkurrenter kundeservice på; telefon, mail, chat?
  • Levering & retur. Hvad tilbyder dine konkurrenter? Gratis fragt over et bestemt beløb? Hvor mange dages returret har kunden? Er returfragt gratis?  
  • Kan du konkurrere på sortiment og kvalitet? Hvor bredt og dybt er andres produktsortiment sammenlignet med dit? Har de unikke produkter eller brands du ikke har?
  • Konkurrenters value proposition. Konkurrerer de primært på pris, kvalitet, unikhed, brand, service eller noget helt sjette? Hvor kan du udfylde et hul i markedet?

 

Step 2: Læg en strategi

Du har gjort et grundigt stykke forarbejde og har fundet et marked, hvor din webshop kan få succes. Nu skal du have lagt en strategi, næsten ligesom dengang, du startede din danske webshop.

  • Produktudvalg. Skal hele sortimentet med, eller er det smartere at udvælge specifikke produkter? Måske er det ikke hele dit sortiment, der er relevant på andre markeder. Husk at tage højde for fragtmuligheder og -omkostninger. Tunge eller store produkter er dyre og komplicerede at sende til udlandet.
  • Fragt: Undersøg hvilke fragtmetoder, der er mest populære og omkostningseffektive i de nye markeder. Det skaber tryghed for nye kunder når du bruger anerkendte fragtselskaber. 
  • Kundesupport: Hvordan vil du håndtere support på lokalt sprog? Skal du bruge AI eller outsourcet kundeservice? Skal kunder både kunne ringe, chatte og skrive mails? 
  • Branding og momsregistrering: Hvor lokal vil du fremstå? Er det nødvendigt at blive momsregistreret lokalt, eller er Shopify Markets indbyggede funktioner tilstrækkelige?
  • SEO og content. Brug søgeordsanalyser til at kortlægge, hvordan dit content skal skrives, og hvordan webshoppens menuopbygning struktureres, så du rammer de lokale søgninger bedst muligt.

 

Step 3: Få din strategi til at leve

Nu har du et dybdegående kendskab til nye markeder og en strategi. Så mangler du bare det nemmeste: at opsætte din shop i Shopify Markets.

  • Køb domæne. Vælg et domæne, der matcher det pågældende marked.
  • Byg shoppen i Shopify Markets. Opsæt og administrer alle nye markeder fra din eksisterende Shopify Shop.
  • Tilpas shoppen til de enkelte markeder. 
    • Tilføj lokale sprog og valuta.
    • Tilpas produktudvalget efter de lokale behov. 
    • Sørg for at opsætte de rette betalingsmetoder, så kunderne kan betale med de metoder, de er vant til.
    • Konfigurer fragt- og leveringsmuligheder, så de passer til markedet.
    • Husk at overholde momsreglerne. Her kan Shopify Markets hjælpe dig med den tekniske opsætning.

Step 4: Hav is i maven

Det er overvældende at internationalisere sin webshop, og uden professionel rådgivning er der stor risiko for uforudsete og unødvendige udfordringer. Tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du ønsker hjælp til at internationalisere din webshop med Shopify Markets. 

Nu er du klar til nye succeser med Shopify Markets

Målet med dette blogindlæg har været at give dig indsigt i, hvordan du kan bruge Shopify Markets til at vækste din webshop internationalt. Jeg håber, at du har fået konkrete input til, hvordan du kan tage de næste skridt.

Er du stadig i tvivl, eller har du brug for en erfaren samarbejdspartner? Så står Conversio klar til at hjælpe dig videre.