Mathias Strand Nielsen
Head of Paid Search
6 December, 2023
Søgekampagner, Shopping-kampagner, Display-annoncering, Gmail-annoncering og YouTube.
Der er næsten ingen begrænsninger for, hvilken type annoncering du kan bruge i Google Ads-interfacet (tidligere kendt som Google AdWords).
Vil du bruge bannere på fx EB.dk? Display-kampagner er din løsning. Vil du gerne sælge flere produkter? Så er Google Shopping og Søgekampagner dine løsninger.
Google Ads tilføjer løbende nye produkter, som du kan bruge i din markedsføring. Du skal ikke læse hele blogindlægget i et køre, men hellere bruge det som et opslagsværk, hvor du læser om de værktøjer, du ikke har brugt endnu og derved opdage nye muligheder.
Før du går i gang med annoncering, er det dog utrolig vigtigt, at du sikrer dig, at din sporing er på plads samt at etablere målene for din annoncering.
Du skal enten fastsætte en mål ROAS eller mål CPA, så du ved, hvornår dine annonceringaktiviteter giver overskud eller underskud.
Hvis du brug for et check af din nuværende sporing, så kontakt os, så vi kan sikre, at du får den rette indsigt i din digital markedsføring.
Google Ads tilbyder en lang række produkter, som bruges til en lang række forskellige formål. Vi går mere i dybden med de enkelte elementer senere i indlægget. Vi starter med et hurtigt overblik, så du kan finde frem til de produkter, du bør tage i brug for at opnå dine virksomhedsmål.
Søgekampagner og annoncerne derfra ser man i toppen og bunden af Googles søgeresultater som tekstannoncer. Disse kan bruges til en lang række formål, men de målrettes oftest brede, generiske søgeord og/eller meget specifikke søgeord såsom et enkelt produkt. Det afhænger af din virksomheds strategi og behov.
Google Shopping ser vi også i toppen i form af billeder af produkter, deres priser og mulighed, hvor meget du kan spare ift. normalprisen. Dette produkt har ofte en høj konverteringsrate og er en god investering for de fleste webshops.
Google E-mail Annoncering minder om tekstannoncerne fra søgekampagner, men de fremgår i din Gmail-indbakke i stedet for på Google. Disse annoncer har nogle spændende målretninger, som bestemte virksomheder bør drage fordel af.
Google Displaynetværk er billeder, bannere og produkter, som kan målrettes en række personer, emner og hjemmesider. Display-annoncering er perfekt, hvis du vil gøre opmærksom på et specielt event, eller du vil brande din virksomhed. Display-annoncering er ofte del af en langsigtet strategi og bringer nødvendigvis ikke konverteringer og sign-ups inden for de første par dage.
Display Med Dynamisk Remarketing er en speciel form for Display-annoncering, hvor brugere, som har besøgt dit site, får vist de produkter, som de undersøgte på sitet. Dette kan bibringe flere konverteringer på sigt. Hvis du har et prisvenligt nok produkt, kan det også give en lang række konverteringer på dagen.
YouTube-annoncering giver dig mulighed for at vise dine videoer, billeder og produkter på YouTube, så du kan nå et endnu større marked. YouTube-annoncering bruges oftest til at skabe opmærksomhed omkring dit brand eller produkt.
App-kampagner er til dig, som gerne vil have nye brugere til din app. Den giver dig mulighed for at annoncere på nogle af Googles største netværk og deres Google Play Store.
En af de største fordele ved Google Ads er Google Shopping, da det er utrolig skalerbart. Hvis dit produkt feed trækkes korrekt fra dit CMS, vil dine nye produkter i din webshop automatisk blive tilføjet til din Shopping-kampagne.
Du kan samtidig selv vælge at øge dine budgetter på fx søge- og Shopping kampagner, hvis de er rentable for dig. Du vil dermed få en større mængde trafik og konverteringer.
Automatisering er en stor del af skalerbarheden i Google Ads og Google Shopping. Her menes nødvendigvis ikke tredjepartsprogrammer, som automatisk opsætter søgekampagner. Vi taler automatisering af budgivninger såsom mål-ROAS, mål-CPA og lignende.
Hvis du har mere end 10.000 produkter i dit Shopping feed, vil det være utrolig tidskrævende at individuelt budjustere alle produkterne manuelt. Her vil du kunne drage fordel af Smart Shopping-ROAS. Google vil automatisk, på baggrund af en række faktorer, sætte buddet i et forsøg på at ramme din mål-ROAS.
I modsætning til traditionelle medier, som print i aviser og reklamer på fjernsynet, kan du direkte måle effekten af dine annoncer.
Google Ads er transparent. Så du vil nemt kunne se, hvor meget du betaler per klik på en given dag samt hvilke af dine kampagner, der er rentable eller ej.
Du kan derfor hurtigt tage handling, hvis dine kampagner ikke er rentable. Så kan de begrænses eller pauses. Hvis dine kampagner derimod er utrolig profitable, kan du øge buddet eller budgettet og derved få flere klik, visninger og salg.
En af de store fordele ved Google Ads, at du kan skrue op, ned og slukke på fem sekunder. Du kan derfor hurtigt sænke dit brug af annonceklik, hvis du ikke har varer nok på lager, eller du kan øge brugen af annonceklik i november og december, når dine kunder køber julegaver.
Hvis du har lave organiske placeringer, kan du med Google Ads stadig opnå højere positioner end dine konkurrenter. Dette kræver blot, at du betaler dig fra dig. Dette er især en god ide, hvis du er prisstærk. Så vil højere positioner i Google Shopping og Google Ads kunne være rentabelt.
Man kan derfor med fordel igangsætte en Google Ads-indsats, mens man begynder SEO-arbejdet. SEO har ofte forstærkende effekt på Google Ads, da man får mere relevant tekst på sitet, optimerede URL’er, optimerede title tags og mere.
Dette kan give dine annoncer bedre kvalitetsresultater, som sikrer dig billigere klikpriser. Et SEO-optimeret website kan også forbedre performance af dine dynamiske søgeannoncer (DSA), da de kan aktiveres på alle dine sider og benytter bedre overskrifter. Vi dykker mere ned i DSA-kampagner senere.
Samspil med traditionelle medier, såsom tv-spots, reklamer og lignende. Samspil med Facebook-, Instagram- og Snapchat-marketing.
Hvis brander dit produkter gennem push marketing, kan Google Ads være ideelle til at opfange de interesserede brugere, som vil søge efter dig og/eller dit produkt.
Du kan i samme ombæring anvende Display/dynamisk remarketing til brugere, som har besøgt dit site. Så kan brugerne få vist et relevant banner eller produkt, når de søger rundt på nettet efterfølgende.
Dette er med til at skabe brand awareness og trækker forhåbentlig kunden tilbage på et senere tidspunkt. (Husk gerne at frekvensbegrænse din Display-annoncering, så brugerne ikke ser dine reklamer for ofte. Det skulle nødigt blive et irritationsmoment.)
Søgekampagner giver dig muligheden for at annoncere på helt specifikke søgeord, hvilket kan være en guldgrube. Du kan også skyde med spredehagl og målrette dine annoncer bestemte søgeord og lignende variationer. Afhængigt af målet med din marketing kan du også gøre begge dele.
Søgeord opdeles normalt i to kategorier: Brede/generiske søgeord og specifikke/brand-søgeord. Differentieringen udspringer fra konceptet om, at kundens købsproces er tragtformet. Hvis fx Marie leder efter en ny spillekonsol, vil hun først søge efter ’bedste spillekonsol 2020.
Hun vælger enten et betalt eller organisk link og konkluderer, at en PlayStation 4 passer bedst til hendes behov. Hun søger dernæst efter ’PlayStation 4’ og sammenligner priser på forskellige sites.
I denne undersøgelse indser hun, at hendes PlayStation 4 gerne må være en Pro-udgave. Næste søgning er derfor ’PlayStation 4 Pro’, og hun køber derefter en PlayStation 4 Pro.
Hun bevæger sig dermed fra at have en generel ide om, hvilken produktkategori hun leder efter til at indse, hvilket specifikt produkt hun søger.
Bedste spillekonsol 2020 vil være et eksempel på en bred og generisk søgning, hvorimod PlayStation 4 Pro er mere specifikt og brand-orienteret. Man kan også beskrive det som undersøgende søgninger og købsorienterede søgninger.
Der kan være mange forskellige måder at opbygge din Google Ads-konto på, og ofte vil søgekampagner udgøre størstedelen af dine kampagner. En god navnestruktur er vigtig, hvis du gerne vil arbejde struktureret med Google Ads og bevare overblikket.
Man kan opdele sine kampagner på baggrund af, om søgeordene er generiske eller brand-relaterede. Forskellen vil fx være ’uldsokker’ kontra ’Beats By Dre uldsokker’. Vi vil dog ofte forslå, at du opbygger dine kampagner på baggrund af din hjemmesides struktur.
Det giver den klare fordel, at du kan se, hvilke dele af din hjemmeside du har kampagner til, og hvilke du mangler at oprette. Hvad vil det så sige at følge hjemmesidens struktur? Nu skal du høre:
Lad os sige, at din hjemmeside kun har to kategorier. “Sokker” og “Mærker”. Under “Sokker” finder du kategorien “Uldsokker”. Under “Mærker” finder du kategorien “Beats By Dre”.
Hvis du vil lave en kampagne til uldsokker, kan du kalde den Søg | Sokker | Uldsokker. Hvis du vil lave en kampagne til “Beats By Dre Uldsokker”, kan du kalde den Søg | Mærker | Beats By Dre | Uldsokker. Så kan du hurtigt vurdere, hvad dine kampagner dækker over.
Der står ’Søg’ foran kampagnerne, så du hurtigt kan skelne mellem fx Søgekampagner, Displaykampagner og Shopping kampagner. Det kan være vigtigt ift. opsætning af scripts og regler. Du kan derfor med fordel skrive Shopping foran dine Shopping-kampagner, Display foran dine Display-kampagner og så videre. Så kan du let danne dig et overblik.
Dynamiske søgeannoncer (DSA) generer automatisk annoncer på baggrund af indholdet på din hjemmeside. Så hvis du har en sidemålrettet uldsokker, og der bliver søgt på Google efter uldsokker, vil en DSA automatisk lave en annonce på baggrund af dit title tag eller anden relevant information på din hjemmeside.
Når du laver DSA’er, skal du, modsat normale Google-annoncer, kun lave beskrivelserne. DSA’en trækker automatisk en overskrift, landingsside og en annonceret webadresse på baggrund af brugerens søgning.
Så hvis du vil have det maksimale ud af dine DSA’er, kan du med fordel søgemaskineoptimere din hjemmeside. Hvis du har skarpe title tags og tekster på hjemmesiden, vil du få flere og bedre resultater med DSA’er.
Men hvorfor skal du så bruge DSA’er? Du har allerede oprette søgekampagner, hvor du er dækket ind på dine vigtigste søgeord. Fordelen ved DSA’er er, at det er en guldgrube af nye søgeord, som du kan oprette nye annoncegrupper til.
DSA’er vil ofte trigger på longtail-søgninger, som du slet ikke havde overvejet. DSA’er sikrer dermed, at du ikke går glip af relevant trafik, fordi du ikke har oprettet alle de relevante annoncegrupper. Du skal derfor løbende checke, hvilke søgetermer din DSA er aktiveret på.
Hvis du vil optimere din DSA-kampagne, vil det være en god ide at gå til værks med negative søgeord. Du kan også målrette dine DSA-kampagner med vigtige sider på dine hjemmeside.
Hvis du fx har en række blogindlæg, du ikke vil annoncere for, kan du målrette din DSA-kampagner mod alle andre sider eller ekskludere dine blogindlæg fra DSA’en.
Negative søgeord kan være guld værd, når man arbejder med Google Ads, da du kan begrænse, hvilke søgninger dine annoncer skal vises på.
Du vil se, hvilke negative søgeord der er blevet tilføjet til en given kampagne, så kan du trykke på ’Søgeord’ i fanen til venstre og derefter vælge ’Negative søgeord’ i toppen. Det vil så være enten enkelte søgeord tilføjer eller en negative søgeordsliste.
Hvis du vil i gang med at tilføje negative søgeord, skal du i stedet går ind under ’Søgetemer’ i toppen i stedet for ’Negative søgeord’. Her finder du en liste over de søgetermer, som dine søgeord er aktiveret på. Hvis du bruger modifikator til bredt match eller sætningsmatch søgeord, kan der ofte være penge at spare ved at tilføje negative søgeord.
Google Shopping vil i størstedelen af tilfældene være en rentable marketingsindsats for de fleste. Kombinationen er et billede af produktet, prisen sammenlignet med konkurrenterne samt et direkte link til, at produktet resulterer regelmæssigt i en høj konverteringsrate og profitabilitet.
Google Shopping kræver et produktfeed fra dit CMS eller en tredjepart. Her vil en række informationer om dine produkter indgå, og Google vælger, hvilke produkter at vise på baggrund af de informationer, der er tilknyttet det enkelte produkt samt disse informationers relevans til den enkelte søgning. Man kan derfor ofte nemt få nemme sejre ved at optimere sine produkttitler og beskrivelser til de rette søgeord.
Du bør overveje at oprette flere Shopping-kampagner. Du kan inddele dem prisleje, mærker og/eller enheder. Det skaber ofte meget positive resultater at opdele Shopping-kampagner i fx Desktop, Tablet og Mobil, da disse enheder individuelt ofte kræver meget forskellige klikpriser og ofte har forskellige konverteringsrater.
Som nævnt tidligere så er en fordel ved Google Shopping at det skalerbart, og hvis du bruger en automatiseret budstrategi, kan være en guldgrube for de fleste virksomheder.
Google Smart Shopping har taget en stor del af det manuelle arbejde ud af optimering af dine Shopping-kampagner. Du slipper derfor at budjustere på klikpriser og justere buddene på enheder.
De ressourcer, du har sparet ved at opsætte Smart Shopping, kan du så bruge på at optimere et af de vigtigste elementer ved Google Shopping: Dit produkt-feed.
Informationerne i dit produkt har nemlig stor betydning for, hvor ofte dine produkter vises, og hvor mange brugere klikker på dine produkter.
I grove træk er det vigtigt at have de søgeord, du gerne vil findes på dit produkts titel og i beskrivelsen. Hvis du fx sælger telte, men dit produkts titel er dit firmanavn og nummeret på teltet, vil du sjældent blive vist i Google Shopping.
Lad os tage eksemplet med virksomheden Ayalo, som sælger egenproducerede telte. Hvis deres produkter har titlen ’Ayalo 200 – 500 x 500 cm’ – Hvor tit tror du så, de bliver vist på søgninger messetelt?
Hvis titlen var ’Messetelt Ayalo 200 – 500 x 500 cm’, ville de blive vist meget oftere og muligvis have en større CTR.
Der er en række andre faktorer, som påvirker, hvilke søgninger du bliver vist i. Det kan fx være ordene i din beskrivelse og din Google Product Category.
Det er grunden til, at ovenstående sko bliver vist, selvom ’røde sneakers’ nødvendigvis ikke står i titlen.
Hvis du har en større webshop, kan det virke uoverskueligt at skulle til at optimere alle sine produkters informationer i produkt-feed. Men der er en række tredjeparts værktøjer, som kan hjælpe dig med denne proces. Det vil næsten altid give øget eksponering og omsætning at optimere dine produkttitler.
Vi vil derfor forslå værktøjer som DataFeedWatch, der kan hjælpe dig med at optimere informationer i dit feed, uden at du skal ændre det i hele din webshop. Du kan derfor få resultater hurtigere og mere effektivt.
Display-annoncering er de bannere, som du ser når du bevæger dig rundt på nettet. De ses oftest i toppen eller i siden af hjemmesiden. Display-annoncering giver en fremragende mulighed for at sælge dit produkt til din målgruppe. Med årenes løb har Google udarbejdet en lang række målretninger, så du kan være meget specifik i din målretning.
Målretningerne inkluderer fx brugere, som har besøgt dine konkurrenters hjemmeside, brugere med bestemte interesser, brugere, som har besøgt dit website og brugere, som er ved at flytte/blive gift/færdiguddannet. Som du kan se, er der et væld af muligheder. Hvilken du vælger afhænger af strategien og målet for din digitale marketing.
Fordelen ved Google Display-annoncering kontra de traditionelle annonceringsformer. Fx har en af vores kunder kun betalt 2.000,- for mere end 265.000 relevante eksponeringer.
Planlægning og optimering af dine budgetter i Google Ads er ofte et meget lidt diskuteret emne. Men hvis du vil have det optimale ud af dine annonceringskroner, er der en række tiltag, du bør gøre, når du gennemgår din Google Ads-konto.
Fællesbudgetter kan være et problem på Google Ads-konti. Hvis du bruger et fællesbudget, kan dine bedste kampagner begrænses af dine test-kampagner. Forstil dig en mindre virksomhed, som bruger 100 kr,- pr. dag på annoncering. De har en Shopping-kampagne og tre søgekampagner.
Søgekampagnerne bruger 85 kr,- pr. dag og har en ROAS på 2. Shopping-kampagnen har en ROAS på 5, men får kun 15 kr,- pr. dag. Shopping-kampagnen bør tildeles et separat budget, og hvis muligt et ubegrænset budget.
Dette er en af muligheder for løbende optimering af din Google Ads-konto, når du løbende tilføjer nye kampagner. Ideelt set bør alle dine kampagner have et separat budget på baggrund af deres formål og performance, men du kan også sagtens oprette fx et mindre ’Test-budget’
.Dette budget bruges til nye kampagner, hvor performance er ukendt. Hvis kampagner begynder at performe, kan du flytte kampagnen til et separat budget. Denne proces er iterativ, så du kan løbende øge eller sænke budgetterne på baggrund af dine kampagners performance.
Hvis du har valgt manuel budstrategi, skal du løbende ind i kontoen for at justere dine bud. For at holde eksemplet simpelt ser vi bort fra lange kunderejser og tænker vores attribution som fuldendt.
Din kampagne har kørt, og du har fået 50 klik på dit vigtigste søgeord. Du har sat din maks. CPC til 5 kr,-. Din mål-ROAS er 5, men efter 50 klik ligger din ROAS kun på 4. Hvis du gerne vil hæve din ROAS, skal du sænke dit bud på søgeordet. Du kunne sænke din maks. CPC fra 5 til 4.
Det vil hæve din ROAS på sigt. Så kan du undersøge performance igen efter 50 nye klik og vurdere, om du har sænket dit bud for meget eller for lidt.
Når du har arbejdet med Google Ads i en periode, vil du måske opdage, at der er stor forskel på konverteringsraten på tværs af enheder, og der kan også være stor forskel på klikpriserne.
Hvis dine kampagner får klik nok, kan du med fordel opdele dine vigtigste kampagner efter enheder. Jeg vil typisk opdele kampagner i fx Desktop/Tablet og Mobil. Jeg grupperer tablet trafik med den enhed, hvor den har en lignende konverteringsrate. Det skifter fra hjemmeside til hjemmeside.
For at lave en kampagne målrettet kun mod fx mobiler skal du vælge kampagnen, vælge enheder og så efterfølgende sænke dit bud på de enheder, som du ikke vil målrette kampagnen mod med 100%. Hvis kampagnen skal målrettes mobiler, skal du sænke buddet med 100% på computer og tablet.
For at have et overblik over, hvilke kampagner er målrettet hvilke enheder, kan du ved enhedsmålrettede kampagner skrive Desktop eller Mobile efter kampagnenavnet. Så kan man hurtigt, når man skimmer kampagner, få indblik i opdelingen.
Fordelen ved at opdele kampagner efter enheder er, at du har større styring mod budgetter og klikpriser. Der kan være stor forskel i klikpriserne på mobiler og desktop, hvorfor du ofte kan øge din profit ved at opdele kampagnen efter enheder, så du ikke betaler overpris for klik på mobilen.
Det giver dig også mulighed for at byde markant højere på konverterende desktop søgeord, da du ikke skal forholde dig til, om det påvirker dit bud på mobilen og sænker din ROI.
Du skal dog overveje, om du har trafik nok til at opdele dine kampagner efter enheder. Hvis du har en begrænset mængde trafik, vil det ikke give mening at opdele dine kampagner efter enheder. Hvis en kampagne kun får 50-100 klik om måneden, bør du ikke opdele den, da du vil få et for småt datagrundlag til at optimere de to nye kampagner.
Hvis din kampagne derimod får 500 – 1000 klik om måneden, og der er stor forskel på konverteringsraten og CPC’en på mellem enhederne, vil det være en fordel for din forretning at opdele kampagnerne efter enheder.
Annonce-optimering bliver til tider overset. Annoncerne bliver oprettet for derefter aldrig at blive optimeret. Annoncerne er hovedparten af, hvad brugerne ser i Google Ads, hvorfor det er utrolig relevant løbende at optimere dine annoncer. Når du opretter en kampagne og en annoncegruppe, er det best practice at have tre annoncer per annoncegruppe.
Optimering af dine annoncer betyder helt simpelt, at du pauser de annoncer, som performer ringest. Det kan enten være på baggrund af CTR eller CVI (conversion per impression)
Du skriver tre forskellige annoncer, hvor du slår på forskellige elementer for at teste, hvad dine kunder reagere på. Vil du have gratis fragt? Vil du have beskrivende superlativer? Vil de gerne have prisgaranti? Du kan teste det ved at lave en annonce målrettet hvert element.
Du kan tilgå annonce-optimering på flere forskellige måder, men jeg vil fremhæve to skoler af tænkning. Når du opretter en annoncegruppe, skriver du tre forskellige annoncer. Du kan gå videnskabeligt til værks eller være forretningsorienteret.
Den videnskabelige tilgang (og ofte mest effektive) vil være at oprette 3 meget ens annoncer, hvor du kun tester på en variabel. Så du skriver 3 annoncer, og den eneste forskel på de 3 er din overskrift 2. Ved du, at den eneste forskel i deres performance er, hvilken overskrift 2 du har brugt.
Hvis du vil være mere forretningsorienteret, kan du oprette 3 vidt forskellige annoncer og se, hvilken en der performer bedst. Problemet med denne tilgang er, at du ikke ved, hvad brugerne reagerede på, og det tager længere tid at skrive 3 helt forskellige annoncer end at skrive 3 relativt forskellige med en ny overskrift.
Du har til gengæld mulighed for at ramme den helt rette kombination fra start, da du får dine overskrift og beskrivelser til at hænge helt rigtig sammen. Det kan dog være meget tidskrævende, hvis du skal lave en større mængde annoncer.
Remarketing er et vigtigt redskab i Google Ads, da du så kan øge buddet på tilbagevendende brugere eller målrette dine budskaber til tilbagevendende brugere.
Tilbagevendende brugere har ofte en højere konverteringsrate end førstegangsbesøgende. Det er derfor en god ide at øge dit bud, når disse brugere laver en søgning, så du kan være sikker på de ser din annonce.
Du kan lave dine remarketinglister i Google Analytics og importere dem til Google Ads. Det kræver 1000 unikke cookie-indsamlinger, før du kan bruge din remarketingliste. Så du skal være forsigtig med ikke at lave for snævre remarketinglister.
En remarketingliste som bruges på de fleste webshops er brugere som tidligere har købt på dit website. Brugere, som tidligere har gennemført et køb, vil være mere tilbøjelige til at købe det samme sted, hvis de har haft en god oplevelse med hjemmesiden, kundeservice og jeres produkt.
Hvis du laver ovenstående remarketingliste, aktiverer den på din kampagne og øger buddet på listen, vil du have større sandsynlighed for at blive vist for de brugere, som er i listen. Det vil være en god forretning for de fleste, da de med overvejende sandsynlighed vil have en højere konverteringsrate.
Du kan bruge remarketinglister aktivt på to måder på dine kampagner. Det er enten som:
Du vil som standard bruge observation i de fleste tilfælde, men der er mange spændende kombinationsmuligheder med målretning.
Som nævnt ovenfor kan du med målretning skræddersy dine annoncer til en gruppe af brugere. Du kan også prøve at kombinere målretning af remarketinglister med en DSA-kampagne. Så vil fx brugere, som tidligere har købt på din hjemmeside få vist en annonce, hvis de søger efter et andet relevant produkt, du har på din hjemmeside.
Der findes flere typer af annonceudvidelser som infoudvidelser, undersidelinks og opkaldsudvidelser. Annonceudvidelser giver dig mulighed for at tilbyde brugeren flere informationer i søgeresultatet.
Hvis du fx bruger infoudvidelser, kan du informere om dine fragtpriser og din prisgaranti. Med opkaldsudvidelser kan du vise dit telefonnummer, som skaber tillid, men det giver også muligheden for, at kunden ringer direkte til dig.
Google anbefaler, at du bruger mindst 4 forskellige annonceudvidelser på hver kampagne. Det sikrer, at du tilbyder en række informationer til dine brugere, men det betyder også, at dine annoncer fylder mere i søgeresultatet.
Du kan sætte annonceudvidelser på kontoniveau, men så skal du sikre dig, at de er generiske og er relevante for alle kampagner. For at opnå de bedste resultater vil jeg forslå, at du opretter specifikke annonceudvidelser til hver enkelt kampagne.
Hvis du fx har en kampagne målrettet Beats by Dre sokker, kan du bruge annonceudvidelser på følgende måde:
Ligesom med annoncer kan du løbende tilføje nye annonceudvidelser og se, hvordan de påvirker din CTR.
Annonceplanlægning handler om, hvornår dine annoncer skal vises, eller om buddet skal sænkes eller hæves på et givent tidspunkt på døgnet. Det kan fx være, du er blikkenslager, som ikke tager imod akuthenvendelser om aftenen eller weekenden. Så skal du ikke have vist dine annoncer på ’akut blikkenslager-hjælp’ om aftenen eller i weekenden.
En mere avanceret brug af annonceplanlægning er at øge eller sænke dit bud på døgnet på baggrund af fx din konverteringsrate. Hvis flere brugere køber tirsdag aften end resten af ugen, kan det være en god idé at øge buddet på dette tidspunkt af døgnet.
Kan Google Ads bruges til B2B og leadgenerering? Det kan de faktisk godt. Søgekampagner og Display-annoncering er stærke værktøjer i B2B-målretningen. Google Shopping kan desværre ikke bruges, hvis din virksomhed sælger ydelser i stedet for produkter.
Du har næsten lige så mange muligheder med B2B-annoncer i Google Ads som i B2C-annoncering. Du kan frit vælge relevante søgeord at annoncere på.
Det kan dog ofte ske, at søgeordene for B2B virksomheder er dyrere, da de løsninger, som bliver solgt, er dyrere end det typiske B2C-produkt.
Du skal dog have in mente, at målsporing er især vigtigt at opsætte, hvis du annoncerer for din B2B-virksomhed. De fleste B2C webshops har e-commerce tracking, så man kan se afkastet af sin annoncering.
Det er ikke tilfældet i de fleste B2B-virksomheder. Så hvis du sælger ydelser, er det vigtigt, at du måler på, hvor mange kontakter dig eller booker et møde. Så vil du nemlig kunne vurdere, om din annoncering er rentabel.
Man vil derfor typisk i B2B-annoncering på Google Ads arbejde med et CPA-mål i stedet for et ROAS-mål. For at etablere et CPA-mål skal du udregne gennemsnitsværdien af et lead for din virksomhed. Så for hver person, som kontakter dig, hvor tit bliver det til en betalende kunde, og hvor meget er en betalende kunde værd for dig i gennemsnit?
Du kan finde en hurtig guide her: https://threeventures.com/how-to-calculate-lead-generation-value-in-google-analytics/
Når du etableret værdien af hvert lead, ved du, hvor meget du må betale for hvert lead. Så hvis du i gennemsnit tjener 1000 kr,- pr. lead, må du maksimalt betale 1000 kr,- for hvert lead. Hvis du betaler mere, taber du penge. Dit CPA-mål vil derfor være 1000 kr,-
Der er mange muligheder for at automatisere mindre og trivielle opgaver og optimeringer i Google Ads. Manuelle budjusteringer er meget tidskrævende, hvis du skal lave dem på større konti. Du har det samme problem, hvis du skal tilføje negative søgeord eller optimere dine annoncer.
Du kan derfor enten med tredjepartsværktøjer eller scripts automatisere en række af disse processor. Du kan fx afprøve Googles egen løsning med deres ”Multi bidder”, hvor du skal opsætte regler for, om buddet skal sænkes, hæves eller søgeord skal pauses.
Det kan fx være din mål-ROAS er 500%. Så kan du lave en regel som:
Hvis der er over 50 klik de seneste 60 dage, og ROAS er under 500%, så sænk mit bud med 15%. Denne regel skal køres en gang om måneden.
Du kan så lave en tilsvarende regel som øger buddet, hvis din ROAS er 2000%, så kan få mere omsætning og profit.
Hvis du ikke er klar på at bruge eksterne scripts eller værktøjer, er der også gode muligheder i Google Ads’ interface. Du kan bruge fx target-ROAS og target-CPA på dine søgekampagner. Så har du allerede effektiviseret din proces, og du kan så bruge din tid på mere strategiske overvejelser.
En af de mest effektive automatiserede løsninger er Google Smart Shopping. Især hvis du mange forskellige produkter, da du sparer en masse ressourcer ved ikke manuelt at skulle justere buddene.
Fordelen ved at bruge Googles automatiserede løsninger er, at Googles algoritmer kan bruge flere parametre, end du kan manuelt. Den tager fx højde for Browser og Operativ System, som du ikke kan justere på manuelt. Her kan du se liste over de kontekstsignaler, som Googles algoritme benytter.
Har du brug for sparring ift. til din Google Ads-annoncering? Så kan du få en gratis analyse din Google Ads- og Analytics-opsætning, så du sikrer, at du får det maksimale ud af din markedsføring. Du kan kontakte mig direkte på gobi@conversio.dk eller på 70 666 500.