Skabelon til SEO-tekster

Skrevet af
Udgivet
Kategori
SEO
Længde
4 min.

Indholdsfortegnelse

SEO-tekster bør altid blive justeret i forhold til tekstens formål, sidens layout og de anvendte teksttyper. For SEO-baseret content til sine landingssider er mere end blot at tilføje en række søgeord og sørge for, at der er et par H2-tags i selve brødteksten. Det er gennem din tekst, at du skal tiltrække kundernes opmærksomhed, så de vælger dig frem for konkurrenterne. Teksten skal også være med til at gøre dig mere synlig i søgemaskinerne, så du vil blive rangeret højt i f.eks. Google, Bing osv. For at hjælpe dig godt på vej med, hvordan du skriver en gennemført og god SEO-tekst, kan du anvende følgende skabelon til opbygning af dine tekster for at optimere dine landingssider.

1. Overskrift

Først og fremmest er det vigtigt, at du formaterer din teksts overskrift som et H1-tag. Her skal du sørge for at anvende de vigtigste søgeord, der skal være med til at vække interessen hos dine læsere. Tager man dette blogindlæg som eksempel, er overskriften ”Skabelon til SEO-tekster”. Her ønsker vi klart og tydeligt at kommunikere ud, at vi gennem en skabelon giver fif og gode råd til, hvordan man skriver en SEO-tekst. Et andet eksempel kunne være: ”Festballoner til nytårsfesten”, hvor søgeordene kunne være ”festballoner” og ”nytårsfesten”. Sørg derfor for at få beskrevet kort og godt i dit H1-tag, hvad læseren vil blive præsenteret for i din SEO-tekst.

2. Indledning

Din indledning skal have en fængende effekt på dine læsere, så de får lyst til at læse videre. Den skal ligeledes fortælle dem, hvad de kan forvente at finde på den landingsside, de har klikket sig ind på eller hvilket emne, de kan blive klogere på etc. Derudover skal du i indledningen også have søgeord med og tilmed sørge for at holde teksten på en overskuelig længde.

Ønsker du en uddybende beskrivelse af, hvordan man skriver en fængende indledning, kan du læse et af vores tidligere blogindlæg, der har fokus på dette.

3. Underoverskrifter

Ligesom overskriften (H1-tag) er dine underoverskrifter også vigtige. De skal formateres som enten et H2-tag, H3-tag, H4-tag osv., og skal indeholde relaterede og/eller beslægtede søgeord, der kan pirre læsernes opmærksomhed og gøre dem nysgerrige på yderlige informationer. Pas dog på med ikke at have for mange H-tags i din tekst. Sæt dem kun ind, hvor det er relevant.

4. Brødteksten

Det er i selve brødteksten, at du skal give læserne den nødvendige og relevante viden, som de har brug for. Her kan du besvare de spørgsmål, de måtte have, rådgive dem, inspirere dem, overbevise dem og lign.

Brødteksten gøres god ved både at sørge for godt indhold i form af en gennemtænkt og velskrevet tekst, der indeholder relevante søgeord, interne links. CTA’er og USP’er. Vil du vide mere om, hvordan søgemaskinerne vurderer dine tekster, kan du læse om netop dette emne i et tidligere blogindlæg.

Alt efter om du skal skrive en kategoritekst eller en produkttekst bør du også overveje tekstens længde. Vi anbefaler, at du går efter en tekstlængde på omkring 200 ord ved produktbeskrivelser og ca. 500 ord ved kategoritekster – og gerne længere.

Ønsker du at pifte din tekst lidt op, kan det gøres med billeder, videoer eller lignende, der formår at gøre indholdet mere spiseligt for dine læsere, hvilket også er med til at fastholde deres opmærksomhed, så de bruger mere tid på siden.

I brødteksten er det ligeledes yderst vigtigt, at du ikke genbruger en tekst, der allerede er skrevet hos en anden udbyder, eller hvor producenten er afsender. Skab dit eget indhold med relevante søgeord, og fang læseren gennem et levende og relaterbart sprog.

5. Afslutning

Når du er nået til at skulle skrive tekstens afslutning, er det vigtigt, at du får opsummeret de vigtigste pointer fra din tekst. Gør det enten i punktform eller brug igen CTA’er og USP’er. Her vil du nemlig kunne lede læseren til at udføre den ønskede handling, som f.eks. at gennemføre et køb, kontakte din virksomhed, hvis de har spørgsmål, få et uforpligtende tilbud eller lignende.

Har du brug for hjælp til at skrive fængende og unikke SEO-tekster med relevante søgeord, har vi hos Conversio et hold af dygtige og kompetente SEO-specialister, der står klar til at hjælpe. Kontakt os på tlf. 70 666 500, eller skriv en mail til [email protected]. Vi glæder os til at høre fra dig.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner