B2B

Frugtkurven

En omnichannel strategi hos Conversio har efter få års arbejde flyttet FrugtKurven fra zero til hero.

FrugtKurven leverer frugtordninger til virksomheder i hele landet og har i forbindelse med COVID-19-krisen udvidet forretningen til også at omfatte levering af frugt til private. Virksomheden har i samarbejde med Conversio med stor succes fokuseret benhårdt på at skabe leads gennem synlighed online og digital branding.

De besluttede sig derfor for, at der skulle hjælp til, hvis FrugtKurven skulle kunne overhale alle deres konkurrenter inden om. De kontaktede Conversio, hvor målet var at vækste ved hjælp af online markedsføring. FrugtKurven skulle have flere nye kunder, flere og større ordrer, og de skulle være de største på markedet.

Første fase i arbejdet mellem FrugtKurven og Conversio var at få forventningsafstemt det hele, så der ikke ville opstå misforståelser, samt at tilliden allerede fra dag 1 var tilstede.

Produkterne, der skulle være med til at vækste FrugtKurven, var Google Ads, som der allerede blev brugt, men ikke optimalt. Hele hjemmesiden skulle optimeres efter SEO. Dette blev starten på en længere rejse, som kun gik én vej, nemlig op.

0%
Stigning
Google Ads kliks
0%
Fald
Google Ads CPC
0%
Stigning
Google visninger
0%
Stigning
Organiske gennemsnitlige sessionsvarighed
0%
Stigning
Organiske sider pr. session
0%
Stigning
Organiske sidevisninger
______

Leads kommer på grund af synlighed

Frugtordninger til virksomheder er en god forretning, hvis du er dygtig til at finde kunderne. Men den bliver endnu bedre, hvis kunderne nemt kan finde dig. Det har været den digitale strategi for FrugtKurven, som gennem effektiv digital marketing er blevet markedsleder.

FrugtKurvens resultater taler næsten for sig selv. Virksomheden har skabt et stort kendskab gennem SEO, Google Ads, Google Shopping, displayannoncering og retargeting. Kombineret med en dedikeret indsats på sociale medier er meldingen fra nye kunder, at det nærmest er umuligt at komme uden om Frugtkurven, hvis man er på udkig efter en leverandør af frugtordninger til virksomheder.

Under nedlukningen af Danmark i forbindelse med COVID-19 har Frugtkurven som et af de eneste frugtordninger hold forretningen åben. Også her har Conversio hjulpet med digital marketing for at holde skruen bedst muligt i vandet.

Man har i stedet for at lukke ned åbnet for frugtordninger til private. Det har på den ene side betydet, at kunder, der var vant til Frugtkurvens ydelser fortsat kunne få dem i privat regi. Men også mange mennesker har på den måde fået førstehåndskendskab til Frugtkurven privat og er efterfølgende blevet kunder i professionel regi.

Organisk trafik
______

Begyndelsen med betalt annoncering på Google

Den gamle Google Ads konto fik en ordentlig overhaling, for at man på bedst mulig måde kunne få gang i den kanal. Her blev det hele løbet igennem, der blev optimeret i indstillinger, oprettet nye kampagner, annoncegrupper og annoncer med nye budskaber. Remarketing blev en integreret del af arbejdet, hvor vi i starten henvendte os meget direkte til de brugere, som tidligere havde besøgt Frugtkurven.dk.

Fokus var dog størst på Google Shopping, da dette ikke var noget, man tidligere havde benyttet, og man havde desuden problemer som en B2B virksomhed ved at få dette implementeret. Det skal lige siges, at vi her taler flere år tilbage, og at det i dag er nemmere at gøre brug af som B2B virksomhed. Men efter tre forsøg gik Google med til at vi måtte bruge det, og vi sikrede derfor FrugtKurven en stor konkurrencemæssig fordel i forhold til konkurrenterne, som stadig ikke var tilstede i Google Shopping.

Der er i tiden optimeret i alt, hvad der kan optimeres på i Shopping, hvilket har resulteret i, at FrugtKurven er totalt dominerende i de resultater. Se bare billedet her, som er en søgning efter ”firmafrugt”.

Vi så hurtigt en stigning i trafik, og kunden oplevede endnu hurtigere denne effekt, da mange nye kunder kom til. Vores næste spørgsmål var så, hvordan vi kunne øge væksten endnu mere? For FrugtKurven eller Conversio var ikke i mål endnu!

Vi ville øge brand awareness for FrugtKurven og for at gøre det, skulle der nu to nye produkter til – nemlig Display Ads og YouTube Ads. Samtidig startede vi også Bing Ads op, hvilket betød, at vi var synlige på tværs af alle kanaler.

Display Ads blev målrettet tidligere besøgende på hjemmesiden, men også folk, som minder om den målgruppe, blev ramt af vores annoncering. Vi målrettede også display annoncerne mod folk med specifikke interesser. Disse målgrupper blev der også gjort brug af ved YouTube annoncering. Men for at arbejde med det potentielt fulde potentiale ved YouTube, som er Danmarks næststørste søgemaskine, gjorde vi brug af tre forskellige annonceformer.

  • Bumper Ads som er 6 sekunders videoer som ikke kan skippes.
  • In-stream Ads som er længere videoer der kan skippes efter 5 sekunder.
  • In-stream Shopping Ads som er det samme som In-stream Ads, bare med produktbilleder i videoen, som fungerer som de gør i de almindelige søgeresultater.
Vores samarbejde med Conversio har fra start været præget af aldrig at stille sig tilfreds med best practices, men kontinuerligt at arbejde mod styrkelse af alle aspekter af vores brand, site og til brugernes købsrejse. Alene kan man kun nå til en vis højde, men sammen har vi formået at tage FrugtKurven fra zero til Hero.
Lasse Dahlerup
Salgs- & Marketingchef hos FrugtKurven.dk

Denne strategi med en øget synlighed på tværs af alle Google Produkter og Bing gjorde hurtigt sit udslag. Inden for blot et år så vi en stigning i visninger på Google med 643,18% og et øget antal klik med 311,70%. På trods af de mange ekstra kliks og visninger formåede vi at sænke den gennemsnitlige CPC med 83,80%.

De flotte resultater gav FrugtKurven og Conversio endnu mere blod på tanden, og nu var det ikke længere nok at være synlige på Google og Bing. Vi ville være markedsledende på tværs af alle kanaler, og derfor startede vi Facebook og LinkedIn op, så endnu flere i målgruppen ville blive eksponeret af vores markedsføring.

FrugtKurven vækstede i denne periode markant, og der blev travlt i butikken, mange nye ansigter blev ansat, og endnu flere kunder skulle nu have frugt.

Sammen med Conversio søsatte vi mange tiltag, som skulle ud at arbejde i markedet, både B2B og B2C, for at kunne høste på bagkant. Dette har muliggjort en penetration af nye markeder, udnyttet nye kommunikationskanaler samt styrket vores branding, genkendelsesgrad og tilmed sikret effektiv leadgenerering med massiv tilgang af B2B-kunder i en ellers svær tid. Derfor mener jeg, at den helt rette samarbejdspartner er nøglen til succes.
Lasse Dahlerup
Salgs- & Marketingchef hos FrugtKurven.dk
Strategi med succes
______

Man høster, hvad man sår

FrugtKurven har også opnået exceptionelt gode resultater i forbindelse med sit SEO-forløbet hos Conversio. De organiske sider pr. session steg bl.a. med hele 61,34%, deres organiske gennemsnitlige sessionsvarighed steg med 71,47%, og de organiske sidevisninger steg med godt og vel 42%. Resultaterne har gjort, at de nu er blevet meget mere synlige i søgeresultaterne, hvilket i sin tid var et af målene, da de indledte et samarbejde med Conversio.

Som et resultat af SEO-arbejdet opnåede FrugtKurven også gode placeringer på udvalgte, relevante søgeord. ’Firmafrugtordning’ havde en startplacering på en 5. plads på Google, men steg til en solid 1. plads efter vores arbejde. Andre søgeord som ’frugtordninger’, ’økologiske frugtkasser’ og ’frugtlevering’ har også placeret sig på en 1. plads ved hver sine søgninger efter at have været placeret længere nede, før disse sider blev søgeordsoptimeret.

Ovenstående resultater har fået dem fra placeringer på side 2 eller nederst på side 1 til topplaceringer på Google. Her giver gode anmeldelser fra kunderne dem en troværdig og anerkendende position som markedsleder på deres område.

Foruden de gode resultater i placeringerne og de organiske sider har der også været øget opmærksomhed på optimeringer på FrugtKurvens site, hvor speed og brugervenlighed har været to fokuspunkter, da et godt og hurtigt site giver glade og tilfredse kunder. På mobilenheder er hastighedsresultatet endt på 90 ud af 100, hvilket lægger i den rigtig gode ende. På desktop er den på 100, så der kan den ikke blive bedre. I takt med at hastigheden på sitet er steget, er der også blevet tilpasset andre ting, så brugervenligheden er blevet forøget. Den gode brugervenlighed gør det nemt for kunderne at klikke sig rundt på sitet, uden at de skal vente på loadende landingssider eller kigge på dårligt design.

Samarbejdet med Conversio har fået FrugtKurven til at trykke på speederen. Ærlig snak, nysgerrighed og god sparring har fået resultaterne til at ryge i vejret og har været med til at give virksomheden større dominans på markedet, end de førhen havde oplevet. FrugtKurven er en prominent virksomhed med en eksklusiv vækstrate, der ser ud til at fortsætte sin vej opad.

Vi, hos FrugtKurven, havde ikke forestillet os, at sådanne massive stigninger og forbedringer var muligt. Via vores fælles indsats for at skabe kampagner, tekster og stræben efter markedsdominans er FrugtKurven blevet til den mest synlige på tværs af alle vores mange søgeord.
Lasse Dahlerup
Salgs- & Marketingchef hos FrugtKurven.dk

Gemmer din virksomhed også på et uforløst potentiale?

Giv os lidt indsigt, så kommer vi med et bud på en strategi til dine behov. Kontakt os herunder for at høre mere.
Anders Tjørnelund
CEO, Partner

Bliv ringet op