Nu kan du gruppere dine Analytics-brugere

Skrevet af
Udgivet
Kategori
Google Analytics
Længde
2 min.

Indholdsfortegnelse

Er du sikker på, at du har styr på, hvem der har adgang til din Analytics? Nu kan du gruppere dine brugere.

28. februar introducerede Google deres nye værktøj, der skal hjælpe dig til at få bedre styr på, hvem der har adgang til din Analytics konto. De har oprettet brugergrupper, så du kan opdele dem, der har tilgang til din Analytics, i ’mapper’.

Hvis der eksempelvis er ti ansatte og fem fra et eksternt bureau, der har adgang til jeres Analytics, kan du nu selv dele dem op i brugergrupper, så du kan få et langt bedre overblik over dem, der har adgang til din Analytics konto.

For at oprette disse brugergrupper, skal du gå ind i din Analytics konto, klikke på administrator og derefter klikke på brugeradministration. Når du er der, kan du se, hvem der har adgang til din Analytics, og hvilke tilladelser de har. Når du har skabt dig et overblik, skal du trykke på plusset i øverste højre hjørne, for at få mulighed for at lave en ny brugergruppe eller tilføje nye brugere.

Undgå tidsspild når du skal give tilladelser i Analytics

Når du har oprettet en ny brugergruppe, kan du give bestemte tilladelser til mange på én gang, i stedet for at skulle gøre det individuelt, hvilket potentielt kan spare dig for en masse tid.

Få advarsler når en bruger overtræder dine politikker

Ud over at kunne tilføje dem, der har adgang til din Analytics i brugergrupper, har de med 360 Suite også gjort det nemmere at håndhæve brugerpolitikker. For når en bruger overtræder en politik, vil du få en advarsel omkring det gennem brugeradministrationen i Analytics eller Suite Home, og så har du mulighed for at fjerne denne bruger.

Google har udvidet politikkerne, så du kan få mulighed for at blokere de brugere, der overtræder politikkerne, fra at få adgang til din Analytics. Dette bliver dog ikke håndhævet automatisk, så du skal selv aktivt gå ind og slå det til.

Når du laver eller ændrer i dine brugerpolitikker, er der en lille ’kontakt’, du skal slå til for at håndhæve brugerpolitikker.

Her kan du læse om hele Googles nyhedsopdatering. Bemærk, at opdateringen er på engelsk.

Hvis du har spørgsmål vedrørende din Analytics-konto eller andet, er du som altid velkommen til at kontakte os på telefon +45 70 666 500 eller på mail [email protected].

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner