Mobiltrafik til webshops overhaler PC’er

Client Director, Partner
Udgivet
Kategori
E-handel
Længde
2 min.

Indholdsfortegnelse

I sidste uge offentliggjorde Shopify resultaterne af en undersøgelse af trafikken til mere end 100.000 webshops. Resultatet var historisk. For første gang har mobiltrafikken fra telefoner og tablets overhalet trafikken fra PC’er. 50,3 % af trafikken således fra de mobile enheder, mens blot den resterende 49,7 % af trafikken besøgte sitet fra en PC. Tendensen har været undervejs i mange år, og nu står resultatet soleklart: Mobilshopping er den nye måde at handle online på.

Det er også tydeligt i undersøgelsen, at der er forskel på, hvilke typer webshops der besøges fra de forskellige enheder. Der er tendens til, at kunder på mobilenheder oftere besøger webshops spontant og impulsbaseret bl.a. fra klik på annoncer på de sociale medier, mens PC-brugerne oftere besøger webshops efter en forudgående målrettet varesøgning på fx Google.

Den stigende mobilshopping medfører også et andet skifte i købsmønstrene, nemlig hvornår der shoppes på nettet. Før mobilshoppingen for alvor vandt indpas på markedet, besøgte den PC-baserede kundetrafik oftest webshops i hverdagene, dvs. mandag til fredag, og faldt en smule i weekenden. Trafikken fra mobile enheder har til gengæld det modsatte mønster, da der her oftest besøges webshops i weekenden. Så når man kombinerer mobiltrafikken med PC-trafikkens mønstre, betyder det, at folk shopper online stort set lige meget alle ugens dage. Med andre ord er shopping ikke længere noget, som folk går ud og gør – det er noget, man altid gør.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner