Kan jeg virkelig spare 30 % af mit budget på Google Shopping Ads?

Head of Paid Search
Udgivet
Kategori
Nyheder fra Conversio
Længde
4 min.

Indholdsfortegnelse

Ja. Det korte svar er, at det kan du i realiteten sagtens. Men det er ikke helt så lige til, og derfor kommer der herunder en kort forklaring af hvorfor.

Hvorfor?

Google er blevet sanktioneret af EU og Margrethe Vestager for ikke at tilbyde en fair konkurrence på deres platform og i deres søgeresultater. Derfor har Google åbnet op for deres Google Shopping, så andre tredjeparts prissammenligningssider også kan byde ind på pladserne i Shopping resultaterne.

Hvis du kigger nøje efter, kan du se, at der nederst i Shopping-resultaterne står, hvem der er afsender af annoncen. Her er der fx tale om Google, Kelkoo, os selv fra Conversio m.fl. Og det er netop her, at du som annoncør nu kan byde fra en tredjepartsløsning og ind i Google Shopping resultaterne. Man kan tænke: “hvorfor skal man nu gøre det, når man alligevel kan køre videre via Google selv?” Svaret hertil ligger i, at Google for nyligt lancerede et incitamentsprogram for CSS-partnere – her får man som annoncør SpendMatch, kick-back og annoncekredit, hvilket rent teoretisk er ret lukrativt.

Google giver dig lidt tilbage

Vi har hørt alt fra 10 til 30% besparelse på ens Google Shopping ad-spend på kampagner, der kører via en CSS-partner – dvs. at dette KUN og udelukkende kun gælder på den/de shoppingkampagner, der er oprettet og køres via en CSS-partner. I starten var der SpendMatch og direkte kick-back til annoncøren. Ved et ad spend påGoogle shopping (CSS-partner kampagne) på f.eks. 20.000 DKK ville man kunne få 25% af dette beløb udbetalt. Efter en relativ kort periode blev kick-back ændret til kredit. En kredit som igen skal bruges i Googles annoncering.

Billede info: Incitamentsprogram, ultimo september

Google har løbende og indenfor en relativ kort periode ændret sit incitamentsprogram af flere gange.

Forklaringen hertil skal ses i lyset af, at Google gør, hvad de kan for relativt hurtigt at aktivere en masse nye annoncører via flere CSS-aktører. Dette skulle teoretisk set meget gerne tilfredsstille EU, da Google på den måde ikke er alene om Google Shopping og dermed ikke er for dominerende.

Alt dette lyder rimelig langhåret og en smule forvirrende. Det er det i realiteten også. Men vi hos Conversio vil hellere end gerne hjælpe dig med de spørgsmål, du eventuelt måtte have.

Vi er CSS-partner, hvilket betyder, at vi løbende onboarder alle vores kunder gratis til CSS-programmet. Mest af alt fokuserer vi på den bedste, langsigtede investering og strategi for vores kunder. Vi vil sammenligne og evalurere på vores kunders investering og afkast via henholdsvis Google Shopping og CSS-partnere og anvende den bedst egnede platform.

Dog er der noget, du, som annoncør, skal være ekstra opmærksom på næste gang, du har en sælger i røret, som fortæller dig, at du kan spare 44% på din ad spend.

Nye regler fra 1. november

Google har fra den 1. november igen, igen ændret rabatordningen, således at det kun er muligt at få op til 5% kredit af sit ad spend i Google Shopping ved at benytte en CSS-partner. Den optjente kredit skal selvfølgelig bruges som ad spend.

Billede info: Incitamentsprogram, medio oktober.

Endnu en faktor er, at dette kun gælder frem til den 31. december 2018. Hvilket betyder, at det kun er Google selv, der ved, hvordan incitamentsprogrammet vil se ud i det nye år. Man skal huske på, at Google nok gør det her for at tilfredsstille EU og i særdeleshed Margrethe Vestager. Rabatordningen kan reelt set allerede være væk fra begyndelsen af 2019.

Til slut vil vi minde om, at en besparelse på Google Shopping ikke er lig med en opretholdelse af den samme omsætning eller performance for ens annoncering. Det er super vigtigt at se på det store billede og udenom % besparelse, da det er kortsigtet gevinst. Man skal altid måle og evaluere sin online markedsføringsindsats, og hertil står vi, i Conversio, klar til at hjælpe jer med de spørgsmål eller udfordringer, der måtte være herom – ift. Google shopping via CSS-partner.

Du kan ringe til os på 70 666 500 eller skrive på [email protected]. Vi har et helt hold af specialister, der står klar til at hjælpe dig.

Læs mere om ovenstående på Googles egen hjemmeside. Vær opmærksom på, at disse programmer kan ændres når som helst efter Googles eget skøn.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner