Hvad er Skyscraper Content?

Skrevet af
Udgivet
Kategori
Content
Længde
6 min.

Indholdsfortegnelse

Har du svært ved at drive trafik til din hjemmeside eller at fange din målgruppes opmærksomhed og fastholde deres interesse? Så bør du overveje at prøve marketingteknikken: Skyscraper Content. Det siges, at du ved brug af Skyscraper Content, kan øge din synlighed i søgemaskinerne med 110% på bare 14 dage og få skabt en trafik, der rykker og er givende for din virksomhed. Derudover får du også skabt relevant content for din målgruppe, som de kan drage nytte af og bruge, uden de skal bede dig om det. Du øger dermed din egen troværdighed som virksomhed og får skabt en endnu større og tilfredsstillet kundebase. Men hvordan benytter man sig af denne teknik? Læs med her og bliv klogere på Skyscraper Content og hvordan du kan bruge det i din virksomhed.

Hvad er Skyscraper Content?

Skyscraper Content er en inbound content marketingteknik, der omhandler, at du udarbejder dit content på baggrund af et emne, som allerede klarer sig godt i søgeresultaterne eller på de sociale medier. Du skal på sin vis forbedre et allerede afdækket emne, område, tema osv., som en af dine konkurrenter allerede har beskrevet, på din helt egen unikke måde. Det kan blandt andet være ved at opdatere emnet, hvis det tidsmæssigt er forældet, eller ved at være mere uddybende i dine beskrivelser – dog uden at det bliver til en halv roman. F.eks. hvis det trender at forklare, hvordan man skifter hjul på en cykel, så kan du udover blot at forklare det på skrift også vise det ved at lave en udførlig og nemt forståelig video.

Dernæst går det ud på at nå ud til de folk, virksomheder, blogs osv. der allerede har linket til det oprindelige content eller lignende emne og håbe på, at din nye og forbedrede måde at formidle emnet på giver dig et backlink. Som teknikken afslører, så gælder det om at lave den højeste skyskraber, altså bedst udformet og mere værdifuldt content, ovenpå et allerede eksisterende fundament – din konkurrents. Eftersom vi af menneskelig natur ikke finder det 3. højeste/bedste interessant, så er sandsynligheden for, at dit nye og forbedrede content bliver til noget, alle gerne vil have og dermed linke til.

Hvorfor fungerer Skyscraper Content som marketingsteknik?

Der er flere grunde til, at denne marketingsteknik fungerer som en effektiv og utrolig simpel marketingsmulighed. Den første grund er, at der allerede er forespørgsler på det emne, du kan se performer godt og giver mening for din virksomhed at bruge. Ved at have fundet et allerede eksisterende og succesfuldt stykke content, har du allerede et højt ranking-potentielt emne med efterspørgsel. Du håndterer på den måde en blomstrende målgruppe, som du kan være leverandør for, og du giver din eksisterende målgruppe noget værdifuldt viden.

Hvis du skaber content, der er endnu bedre end den originale kilde, har du mulighed for at skabe noget mere værdiskabende indhold for et allerede eksisterende publikum. Google har højst sandsynligt allerede indekseret den eksisterende kildes content. Ved at skabe noget endnu bedre har du derfor potentiale for at overgå dine konkurrenter og dermed få en forbedret synlighed og mere trafik. Dette gælder særligt, hvis du også vinder den oprindelige kildes høje og kvalitetsrige backlinks.

Skyscraper Content-teknikkens 6 trin

Umiddelbart består Skyscraper Content-teknikken af 6 vigtige trin, som alle er lige nødvendige at overveje eller gennemtænke, når du skal have dit nye content til at performe godt og forhåbentlig bedre end det originale content, som du lod dig inspirere af.

  1. Research og find link-værdigt content på baggrund af kvalitetsstærke backlinks og særligt de gode søgeord eller long-tail-søgeord, der er mest delte blandt brugerne. Her er det vigtigt, at du overvejer, hvorfor dette emne eller område er succesfuldt, og hvorvidt det giver mening for dig og din virksomhed at omskrive det. Du skal ikke skrive om noget, hvis det ikke giver mening for din virksomhed eller målgruppe.
  2. Overvej den potentielle målgruppe eller hvem du tænker, der vil finde det givne emne interessant. Start med dem, du allerede kender. Kan du komme i tanke om et bestemt brand, blog, influencer osv., som kunne drage nytte af dit ”skyscraperet” content? Dernæst kan du se på andre websider og blogs, der har delt et lignende stykke content som det, du overvejer at beskrive. Der er en chance for, at deres brugere også vil være interesserede i dit nye og unikke content om emnet.
  3. Udarbejd bedre content omkring et succesfuldt emne. Hvis emnet giver mening for din virksomhed at dække, så overvej, hvordan du kan afdække emnet bedre end dine konkurrenter. Det kan være alt fra flere og mere uddybende eksempler, et mere engagerende medie, opdaterede statistikker, et bedre design, brugen af billeder, infografik, videoer osv. Uanset hvad skal det give mere værdi. Overvej hvilket contentmedie din målgruppe benytter sig mest af og start med at gøre brug af de evner og den viden, som din virksomhed er i besiddelse af.
  4. Promovér indholdet til din målgruppe og få det afgørende anerkendte bevis for dit værdifulde content. Dette er nemlig essentielt, inden du rækker ud til andre brands, blogs og influencers, da du viser, at din egen målgruppe og bagland finder emnet interessant og givende. Du skaber med andre ord momentum først. Start derfor med at poste dit content på alle dine sociale medier, send det ud til din virksomheds e-mailliste og få det delt med dine ansatte.
  5. Ræk ud til de rette mennesker. Nu hvor dit værdifulde content har noget momentum, er det tid til at dele det ud til brands, blogs osv., som ikke nødvendigvis kender til dig og din fantastiske virksomhed. Start derfor med den liste, du udarbejdede i trin 2. Når du rækker ud til dem, skal du i din besked skrive, at du er sikker på, at dit stykke content vil være dem interessant. Du skal være meget klar i mælet og giv dem også gerne en kopi af dit content, som de har mulighed for at copy+paste. Du skal ikke skrive, at dit content er meget bedre end andres eller rakke ned på andre konkurrenter, da dette virker uprofessionelt. Tal dit eget op, ikke andres ned.
  6. Hold dig opdateret. Over tid vil dit fantastiske contents værdi og anvendelighed dale. Andre vil måske have udgivet en mere opdateret version af emnet – ergo vi de også have benyttet sig af Skyscraper Content-teknikken – eller måske vil din industri have ændret sig og andre alternativer være opstået. Du skal derfor huske at opdatere dit content, så det holder sig relevant i forhold til din målgruppe. Dette er altafgørende, hvis du gerne vil bibeholde den værdi, du har arbejdet så hårdt for at skabe og promovere.

Husk kun at blive inspireret – ikke at duplikere

Der er en hårfin balance i at lade sig inspirere og så decideret at duplikere content – dog er det tydeligt, når det sker. Skyscraper Content-teknikken er ikke at stjæle andres content. Det er at lade sig inspirere og være bevidst om, hvad det er, der rykker sig for tiden og indenfor din branche. Du stikker med andre ord en finger i jorden.

Du finder et opblomstrende emne og ændrer det, forbedrer det – enten visuelt og/eller indholdsmæssigt – og kommer op med dine egne unikke ideer og måder, hvorpå du mener, at du kan gøre det mere værdifuldt for dine kunder. Er du interesseret i at vide mere om duplikeret content, så kan du med fordel læse en af vores tidligere blogindlæg omkring dette.

Har Skyscraper Content-teknikken fanget din interesse, eller ønsker du at vide mere? Så er du altid velkommen til at kontakte vores fantastiske hold af SEO-specialister her ved Conversio. Du ringer bare til os på 70 666 500 eller skriver en mail til [email protected], hvor vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner