Hvad er linkbuilding?

Head of SEO, Partner
Udgivet
Kategori
SEO
Længde
3 min.

Indholdsfortegnelse

Linkbuilding er udarbejdelse af hyperlinks på din hjemmeside, som både kan være internt, eksternt og udgående. Det handler om at få opbygget sig en god og troværdig profil, så andre indenfor din branche ønsker at linke til dig, altså med andre ord at give din hjemmeside en anbefaling. Det er en kontinuerlig proces, som du hele tiden skal vedligeholde, hvis du ønsker at bibeholde eller forbedre din hjemmesides organiske vækst. At linkbuilde er nærmest en kunstart i sig selv og kan være svær at udarbejde ordentligt.

3 typer af linkbuilding

Overordnet set findes der 3 typer af linkbuilding – og det er vigtigt at få forbedret og optimeret dem alle 3.

  1. Ekstern linkbuilding handler om at skabe relevante links fra andre hjemmesider til ens egen hjemmeside. Det er disse, som skaber mest værdi for din hjemmeside.
  2. Intern linkbuilding handler om at skabe en god intern struktur på de enkelte undersider med links, så det er relevant og værdifuldt for brugerne.
  3. Udgående linkbuilding handler om at linke fra sin egen hjemmeside til andre hjemmesider, som en hjælp til ens brugere, hvis de har brug for mere relevant information.

Hvorfor er linkbuilding vigtigt for dit SEO?

Som allerede nævnt så anser søgemaskinerne de eksterne links som en anbefaling. Jo flere, jo bedre. Men ikke nok med det så skal processen også vedligeholdes. Ved at gøre dette viser du søgemaskiner som Google og Bing, at din hjemmeside er aktiv og rig med kvalitetsindhold, som skal vises til de rette søgende.

Igennem linkbuilding giver du også din hjemmeside en bedre brugeroplevelse. Igennem navigering via links kan brugerne klikke sig ind på forskellige undersider, som har relevans for deres søgning og måske udvider deres behov eller transaktionsværdi hos dig. Din hjemmeside kommer på den måde til at hænge sammen både internt, men også med andre hjemmesider eksternt på nettet, hvis de linker til dig, dine produkter og ekspertise.

Hvordan kommer du i gang med linkbuilding?

Der er flere måder, hvorpå du kan udarbejde din linkbuilding-strategi. Ingen virksomhed kræver den samme linkbuilding-strategi og den måde, du vælger at linkbuilde på, kommer an på din hjemmeside og din egen personlighed. Ved eksternt linkbuilding kan strategierne lyde:

  • 1. Strategi: Du kan få dine kunder til at linke til dig.
  • 2. Strategi: Skab en virksomhedsblog, som er værdifuld og informerende.
  • 3. Strategi: Skab content, som inspirerer til deling og naturlig linking.
  • 4. Strategi: Vær nyhedsskabende overfor pressen, bloggers og andre former for media.
  • 5. Strategi: Køb dig til links.

Mens du derimod ved internt linkbuilding skal forsøge at linke mellem dine undersider. Dette er noget af det letteste at arbejde med indenfor linkbuilding, eftersom det er dig, som styrer links navigeringen rundt på din side. Hvis du fx er en webshop med tøj, så kunne du med fordel linke fra din landingsside vedrørende kjoler til sko eller smykker, så brugeren kan shoppe sig til et helt festlook. Du skal dermed forsøge at linke rundt på hele sider, hvor det giver mening og værdi for din bruger og på den måde udvise aktivt og rigt kvalitetsindhold.

Hvad skal du være opmærksom på?

Dog kan du ikke bare vælge hvilken som helst linkbuilding-strategi eller linke til en hvilken som helst underkategori. Du skal vælge den, som vil belønne dig med det bedste resultat på baggrund af din indsats. Som en overordnet regel er det bedst, at du opbygger en linkprofil, som er stor og varieret, da dette giver de bedste resultater i søgemaskinerne.

Ethvert linkbuilding, der fremstår unaturligt eller manipulerende, vil blive et mål hos søgemaskinernes algoritmer, hvilket i den lange ende kan have konsekvenser for din online synlighed. Du skal derfor ikke gøre brug af linkbuilding-metoder, som ikke er accepteret af Google eller Bing, men derimod overholde deres retningslinjer.

Linkbuilding er virkelig en kunst i sig selv og kan derfor være svær at hitte rede i, hvis man ikke er den store ekspert. Med Conversios stærke SEO-hold skal du ikke længere bekymre dig om dette. Vi har nemlig eksperter til at udarbejde din linkbuilding, hvad enten det drejer sig om eksterne, interne eller udgående links. Du ringer bare til os på 70 666 500 eller skriver til [email protected], så skal vi nok få lagt en linkbuilding-strategi sammen.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner