Google opdaterer deres Penguin-algoritme

Skrevet af
Udgivet
Kategori
SEO
Længde
3 min.

Indholdsfortegnelse

Lige som man troede, man nu havde 100% styr på sin SEO, så vælger Google at opdatere deres algoritme, og ens gode placeringer ryger pludseligt i risikozonen. Og nu er den så gal igen. Denne gang er der tale om den længeventede opdatering til Penguin 4.0. Men hvad betyder det egentligt for dig som sideejer?

I 2012 rullede Google ud med den første Penguin-opdatering af deres algoritme, som havde til formål at identificere sider, der brugte spamtaktikker til at påvirke søgeresultater, og nedgradere deres placeringer. I september kunne Google så, efter flere forsinkelser, melde ud, at opdateringen til Penguin 4.0 nu endelig var en realitet.

Hvad er Penguin 4.0?

Med den nye opdatering af Penguin-algoritmen sætter Google især fokus på to nye tiltag:

  • Penguin er nu i real-time. Ændringer i Googles placeringer træder således nu i kraft, så snart siden crawles og indekseres. Slut med at vente uger på Googles næste periodiske opdatering af Penguin-berørte sider. Rent praktisk betyder dette, at hvis din side bliver straffet som følge af Penguin, kan du nu fjerne de dårlige links fra din side og se effekten af dette i søgemaskineplaceringer efter kort tid.
  • Penguin er nu mere ”granulær”. Dette er egentlig bare et fancy ord for, at Penguin nu kun devaluerer indikationer på spam på sideniveau snarere end på hele domænet. Derved straffer Google ikke længere samtlige sider på et domæne for spamlinks, men kun den enkelte side, der linkes til.

Googles formål med at opdatere Penguin-algoritmen er ganske enkelt at forbedre brugeroplevelsen på Google og belønne sideejere for godt indhold og sunde, organiske links. Samtidig forsøger Google også at komme linkspam til livs og straffe sider, der benytter sig af såkaldte ”black hat”-metoder til link-building.

Hvad har den nye opdatering af betydning for mig?

Opdateringen er nu lidt mere end 1 måned gammel, og der har været en del udsving i Google på det seneste, men dog ikke på højde med tidligere Penguin-opdateringer. De endelige følgevirkninger af Penguin 4.0 kan vi først konkludere på i løbet af de kommende måneder. Mange ting forholder sig dog stadig som før – organiske links med god autoritet og relevans til siden skaber de bedste SEO-mæssige resultater og undgår samtidig straf.

Der er dog tydelige tegn på, at hjemmesider, der tidligere har været straffet af Penguin, men har ryddet op i deres linkprofil, har oplevet en stor fremgang den seneste måned. Hvis du er i tvivl, om din side er ramt af en straf, så kan vi hos Conversio identificere potentielle skadelige links og rydde op i din linkprofil.

Vi følger også Penguin-algoritmens opdatering til 4.0 tæt og sidder klar til at reagere, når der kommer ny viden om den nye opdatering.

Har du spørgsmål til Penguin 4.0 eller SEO og linkbuilding generelt, er du altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner