Google indfører advarselsnotifikationer på alle websider med HTTP-forbindelse

Head of SEO, Partner
Udgivet
Kategori
SEO
Længde
2 min.

Indholdsfortegnelse

Fra og med juli 2018 vil Google advare brugere mod websider, der ikke har et sikkerhedscertifikat.

I et tidligere blogindlæg om HTTPS vs. HTTP har vi understreget vigtigheden af at flytte din webside over på en sikker, krypteret HTTPS-forbindelse. Dette er nu mere aktuelt end nogensinde før, da Google fra og med juli 2018 vil markere alle HTTP-websider som værende “Ikke sikker”.

Klide: https://security.googleblog.com/2018/02/a-secure-web-is-here-to-stay.html

En side med HTTP-forbindelse er som udgangspunkt ikke krypteret, hvilket betyder, at kommunikationen mellem bruger og sidens server er ubeskyttet, og personfølsomme data som fx browser historik, CPR-numre og betalingsoplysninger i værste fald kan havne i de forkerte hænder.

Vælger du IKKE at flytte dit website til HTTPS-protokollen i stedet for HTTP, kan det potentielt betyde, at dine kunder vil miste tilliden til din webside og i værste fald ikke tør handle ved dig af frygt for, at deres personlige oplysninger stjæles og misbruges af en fjendtlig tredjepart.

Derfor bør du få installeret en HTTPS-forbindelse på din webside allerede i dag!

Opnå SEO-mæssige fordele ved at skifte fra HTTP til HTTPS

Google vil gerne tilbyde sider med høj sikkerhed, hvorfor websider med et SSL-certifikat, der beskytter brugernes personlige og økonomiske oplysninger, bliver tildelt en større betydning i søgeresultaterne.

Ved at skifte fra HTTP til HTTPS kan du opnå SEO-mæssige fordele fra dag et. Her vil du typisk blive belønnet med bedre rangeringer end dine konkurrenter, der ikke bruger HTTPS. Du kan således optimere din online tilstedeværelse ved at flytte din webside over på en sikker, krypteret forbindelse.

Hvordan flytter jeg min webside fra HTTP til HTTPS?

Du flytter din webside fra HTTP til HTTPS ved at installere et SSL-certifikat på din server. Medmindre du selv kan kode, bør du altid få din hosting-udbyder eller din udvikler med på råd, da du ellers kan risikere at miste placeringer og væsentlig SEO-værdi, hvis ikke det udføres ordentligt. Det er især vigtigt, at du sørger for korrekte redirects i forbindelse med skiftet.

Er du forsat i tvivl om, hvordan du kan undgå at blive markeret med en advarselsnotifikation eller hvilke fordele, det kan have for dig at skifte til en HTTPS-protokol, er du mere end velkommen til at kontakte vores rådgivere på telefon +45 70 666 500 eller sende en mail på [email protected].

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner