Google fordobler dit daglige budget i AdWords - men hvad betyder det lige for dig som annoncør?

Skrevet af
Udgivet
Kategori
Google Ads
Længde
3 min.

Indholdsfortegnelse

“Fra den 4. oktober kan kampagner bruge op til det dobbelte af det gennemsnitlige daglige budget for at give dig mulighed for at nå dine annonceringsmål, f.eks. klik og konverteringer.”

Sådan lød beskeden på Googles officielle hjemmeside for mindre end en uge siden. Denne korte besked er så også det eneste, Google har udsendt om deres nye ændring i Google Ads.

Hvad er det helt præcist, der ændrer sig ved dit Google Ads budget?

Med virkning fra den 4. oktober 2017, vil Google være i stand til at fordoble dit daglige budget på alle dine kampagner. Det vil sige, at en kampagne med et dagligt budget på 100 kr. nu kan ende med at bruge op til 200 kr., hvis Google finder det nødvendigt. Yderligere skal det nævnes, at denne ændring gør sig gældende for alle budgetter, uanset om de er unikke eller delte.

Det er da ikke noget nyt, eller er det?

Det har altid været muligt for Google at hæve dit daglige budget, men kun med op til 20%. Det nye ved denne ændring er, at Google nu kan hæve dit budget med op til 100%! Denne proces kaldes for overlevering og er, ifølge Google, ganske naturlig. Man kan vælge at sammenligne online markedsføring med havet. Nogle dage er bølgerne små, og andre dage er de kæmpestore.

I overført betydning kan der derfor være dage, hvor 200 mennesker søger på en specifik ting, og andre dage kan det være 1000 mennesker. Google ønsker naturligvis, at dine annoncer når ud til så mange mennesker som muligt på den pågældende dag, så derfor går de over budget, når de vurderer, at der er trafik til det.

Hvad betyder disse ændringer for dig?

Det er endnu usikkert, hvilke konsekvenser Googles nye opdatering vil få på den lange bane, men vi tør godt gætte på, at det nu er slut med at bruge mindre end dit månedlige budget. Selvom denne opdatering har til formål at maksimere dit budget, så er der dog stadig muligheder forude.

Ændringen betyder nemlig også, at dine annoncer vil blive set af endnu flere potentielle kunder. Hvad angår Google selv, formodes det naturligvis også, at denne ændring påvirker dem positivt rent økonomisk set.

BEMÆRK: Google vil stadig ikke overgå dit totale månedlige budget med mere end max. 20%, som de hidtil også har kunnet gøre. Dog vil dit budget kunne bruges hurtigere end tidligere på dagligt niveau, hvorfor du vil kunne opleve, at dit månedlige budget er hurtigere brugt.

Hvad står vi overfor?

Hvis du i den kommende tid oplever, at dit daglige budget varierer meget fra dag til dag, skal du ikke blive overrasket. I sidste ende vil det være annoncørerne på Google Ads, der kommer til at mærke mest til Googles nye opdatering, da vi får udfordringer ved at overholde vores budgetter, hvis ens budget potentielt set kan være opbrugt allerede halvvejs inde i måneden.

Mister vi kontrollen?

Men mister vi i virkeligheden ikke kontrollen i kølvandet på denne nye opdatering? Det er svært at svare helt konkret på dét spørgsmål, når vi ikke har fået flere oplysninger fra Google. Én ting er dog sikkert, og det er, at vi føler, vi mister kontrollen. Vi stiller os derfor også lidt uforstående overfor Googles nye opdatering – hvorfor fikse noget, der allerede virker?

Google må give flere svar

Det næste stykke tid vil der nok fortsat herske usikkerhed i markedet, netop fordi det endnu er uklart, hvordan Googles ændring helt nøjagtigt kommer til at påvirke os. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilken effekt denne ændring vil få for vores kunders Google Ads.

Vi ser derfor tiden an og er spændte på udfaldet. I mellemtiden kan vi kun håbe på, at Google selv inden længe får lyst til skabe lidt mere indsigt i deres nye ændring.

Har du spørgsmål? Kontakt os endelig på [email protected] eller på tlf. 70 666 500.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner