Facebook får ny algoritme - hvad du skal være opmærksom på som annoncør

Udgivet
Kategori
Nyheder fra Conversio
Længde
3 min.

Hvis du arbejder bare lidt med annoncering på Facebook, har du sikkert ikke kunne undgå at høre om den omfattende ændring, som Facebook udruller i 2018. I sidste uge annoncerede Mark Zuckerberg nemlig, at Facebook ændrer den algoritme, som bestemmer, hvilket indhold du ser i dit newsfeed.

Facebook ændrer dit Newsfeed drastisk

Helt konkret vil dit newsfeed fremover have langt større fokus på venner og familie, fremfor virale videoer og mediernes opslag samt delinger.

I’m changing the goal I give our product teams from focusing on helping you find relevant content to helping you have more meaningful social interactions.

(Mark Zuckerberg)

Facebook forsøger med ændringen at vende tilbage til det udgangspunkt, hvorfra platformen blev skabt; at bringe venner og familie tættere sammen. Som Mark Zuckerberg selv siger, vil det muligvis medføre, at folk nu vil tilbringe kortere tid på Facebook, men at tiden til gengæld vil være mere værdifuld, idet man får mere personligt indhold i sit feed.

Udover fokus på brugernes egne opslag vil der også ske en prioritering af de medie- eller virksomhedsopslag med høj interaktionsrate i form af mange kommentarer, likes m.m. Eksempelvis vil du fremover se mere til din families kommentarer og debatter i forskellige offentlige opslag. Dette skyldes, at Facebook ønsker, at du ser mere indholdsrige opslag, som skaber meningsfuld kommunikation – og interaktion.

Fokus på det relevante indhold

De nye ændringer vil få store konsekvenser for mange virksomheder, da organiske opslag, uden interaktion fra brugerne, vil få langt færre visninger.

Derfor skal virksomheder nu til at tilpasse indholdet i opslagene, så der kommer endnu mere fokus på at skabe værdi for slutbrugeren. Der skal laves indhold, som folk vil tale om. Og dét sætter endnu højere krav til det gode og relevante indhold.

Som virksomhed kan man lave et par betydningsfulde tiltag i forbindelse med denne nye algoritme: det er blandt andet en stor fordel at dele live-videoer på Facebook, da disse får op til seks gange så mange interaktioner som almindelige videoer. Herudover kan du som virksomhed også opfordre dine følgere til at vælge ”Se Først” i deres nyheder. På den måde vil indholdet fra din virksomhed altid blive vist i deres feed.

Der er ingen tvivl om, at disse ændringer vil få konsekvenser for nogle virksomheders markedsføring på de sociale medier, så derfor skal man som aldrig før have fokus på at dele relevante og indholdsrige opslag.

Hvad betyder det så for prisen på dine betalte klik?

En stor bekymring blandt annoncører er selvfølgelig også, at den nye prioritering af organisk indhold på Facebook vil have en stor effekt på annonceomkostninger på Facebook. Og ja, det betyder desværre også, at dine betalte klik bliver dyrere.

En naturlig konsekvens vil nemlig være, at du, pga. faldende organisk reach, bliver nødt til at investere mere tid og flere penge i boost og alm. annoncering. Det kommer til at betyde, at selvom Facebook gerne vil højne kvaliteten af det relevante indhold for deres brugere, så vil det også blive dyrere at annoncere på Facebook. Konkurrencen om de betalte annoncepladser vil uden tvivl blive højere, efterhånden som virksomhedernes organiske Facebooktrafik falder.

Mangler du hjælp til at komme godt i gang med din annoncering på Facebook, eller vil du bare gerne videre til næste niveau? Så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 70 666 500 eller [email protected]. Du kan også klikke over i “Sociale Medier” og læse mere om Facebookannoncering.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner