Google udvider Smart Shopping – nu kan du få dem vist i hele Europa

Head of Paid Search
Udgivet
Kategori
Google Shopping
Længde
2 min.

Indholdsfortegnelse

Fra november 2019 kan dine Smart Shopping-annoncer vises i mere end ét land. De vil nu fungere som normale Shopping-Kampagner, så du kan annoncere på tværs af lande, som deler det samme sprog. Det er muligt, hvis du har indstillet dit Google Merchant Center efter dette.

Hvis f.eks. dine produktdata er på dansk, så vil dine annoncer kunne blive vist i dansktalende lande som f.eks. Grønland, Færøerne og Island. Også selvom du slet ikke sender til disse lande.

Du skal først indstille i Google Merchant Center, at du kan sende pakkerne til de udvalgte lande. Som standard er din Smart Shopping-kampagner målrettet alle lande og alle sprog.

Opdateringen er en fordel, hvis du har et domæne med flere sprogvarianter, da du så kan samle dine Smart Shopping-kampagner til en enkelt kampagne i stedet for at have ét til hvert land. På den måde har dine kampagner også mere data at arbejde med ift. Googles machine learning.

MEN – har du en mindre webshop, som kun sender til Danmark, så vil vi klart anbefale, at du tjekker dine indstillinger i både din Google Merchant Center og Smart Shopping-kampagne.

I Google Merchant Center skal du især sikre dig, at dine forsendelsesmuligheder kun er sat til Danmark, og at din Smart Shopping-kampagne også kun er målrettet Danmark. Det bør de være som standard, men så er du 100% sikker på, at dine annoncer ikke bliver vist forkerte steder.

Vi tilpasser selvfølgelig indstillingerne for vores kunder alt efter deres behov. Hvis der er tvivl, så vil vores Client Managers tage kontakt, så alt spiller fremadrettet.

Har du spørgsmål til digital marketing?

Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål vdr. digital marketing.

Johannes Helleland
Johannes Helleland

Client Director, Partner